MIODRAG Trifunović (80) iz Gornjeg Vidova kod Paraćina operisan je i zbrinut na Odeljenju maksilofacijalne hirurgije Opšte bolnice u Ćupriji nakon što je zverski pretučen i opljačkan u sopstvenoj kući! U noći između subote i nedelje, trojica razbojnika probudila su starca u krevetu šamarima i udarcima. Tražili su od njega da im da novac, a nakon višesatne torture nad nemoćnim čovekom, prema rečima zeta Mladena Bogdanovića, odneli su samo 10.000 dinara i 50 evra, koliko je nesrećni Miodrag imao u novčaniku.

- Moj tast bio je u nesvesti, a kad se probudio oko sedam izjutra, uspeo je da otvori prozor i da nas dozove. Supruga i ja živimo u istom dvorištu, ali u drugoj kući. Nisam znao šta je u pitanju, pomislio sam da mu je loše jer je bolestan. Kad smo prišli prozoru, videli smo katastrofu. Samo je rekao: "Ubiše me noćas trojica". Izgledao je strašno, bio je sav krvav, neprepoznatljiv! Povređeno oko, nožem rasečeno lice i ruke, nos slomljen! Pretpostavljam da je pokušao da se brani, otud tolike posekotine. Nismo mogli da uđemo u kuću zato što su je probisveti spolja zaključali i odneli ključ. Zvali smo policiju, a sanitet je Miodraga prevezao najpre na urgentno odeljenje u Paraćin, a zatim u Ćupriju, gde su ga doktori zbrinuli - priča Mladen, vidno potresen.

On pretpostavlja da je neko od razbojnika ušao kroz otvoren prozorčić kupatila, koji gleda na sporednu ulicu, a zatim otključao vrata ostalima. Odmah su počeli da tuku starca i on im je dao sve pare koje je imao u novčaniku, ali su tražili još. Dok nisu došlo do plena, porazbijali su sve po kući.

Pročitajte još - Užas u Nišu: Maskirani razbojnici TUKLI ženu dok im nije dala 10.000 evra i nakit

- Nožem su izboli televizor, vrata i zidove, pokidali telefon. Bili su baš bahati, izašli su na vrata i na glavnu kapiju, kroz dvorište. Tast mi je rekao da nisu bili maskirani, ali ih nije dobro video zbog mraka. Imali su između 20 i 30 godina. Onesvešćivali su ga udarcima nekoliko puta, davili ga kablom od tuša u kupatilu, monstruozno su se iživljavali nad njim! Sve je trajalo otprilike sat i po, a onda su ga ostavili u nesvesti i pobegli.

Miodrag ima srpsku penziju od 36.000 dinara, pa porodica ne zna odakle napadačima ideja da ima veliki novac.

ZET: HVALA BOGU DA JE ŽIV

VOLEO bih da saznam ko su te zveri, jer ne mogu da shvatim da neko može nekog toliko da premlati. Moj tast je, srećom, svestan, i čeka ga još jedna operacija. Hvala bogu da je preživeo, kuću ćemo da nekako dovedemo u red. Neverovato je da čovek nije nikad bezbedan i može da bude premlaćen u sopstvenoj kući - revoltirano priča Mladen, i dodaje da se nada da će policija identifikovati napadače.