SVEŠTENIK Tomislav Ž. čiji je novac proneverio bankar Aleksandar A. (35) protiv koga se vodi postupak u Višem sudu u Nišu, nije se ni u ponedeljak pojavio na ročištu i to zbog nesvakidašnjeg razloga. U dopisu sudiji Višeg suda Milici Grujić, on je obrazložio da ne može da dolazi na suđenja kada je "crveno slovo" i kada je vreme najvećih verskih praznika - zbog toga što je sveštenik. Uz to, Sudu je poslao crkveni kalendar, na osnovu kojeg je zakazan novi termin suđenja.

PROČITAJTE JOŠ - Vranje: Sveštenik jurio i priveo lopova

Optuženom Aleksandru A. na teret se stavlja zloupotreba službenog položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave. On se sumnjiči da je klijentima jedne banke u Nišu sa računa štediša prisvojio 196.500 evra i 5,34 miliona dinara, a među oštećenima je i sveštenik Tomislav Ž. koga je oštetio za 50.000 dinara. Kako se sumnja, Aleksandar A. je 31. decembra 2014. blagajnici u banci predstavio da je sveštenik u njegovoj kancelariji i da želi da podigne čekove koje će mu on lično odneti.

Kako sveštenik u tom trenutku nije mogao da dobije čekove, jer je bio u minusu, bankar je iskoristio ovlašćenje šefa za odnose sa klijentima u niškoj filijali i odobrio svojim potpisom da čekovi budu izdati. Odneo je čekove u svoju kancelariju i falsifikovao sveštenikov potpis na obrascu, a potom preuzeo čekove koje je nedugo nakon toga popunio na po 5.000 dinara.