U NOVOM Pazaru su uhapšene još dve osobe zbog sumnje da su u noći između srede i četvrtka pomogli Adnanu A. (41), vlasniku restorana "Divan", da posle ubistva Nihada Hamidovića (23), iz Smoluće kod Tutina, prikrije dokaze. Kako saznajemo, iza rešeteka su se našli S. R., koja je bila u društvu gazde kafane, i koja se sumnjiči da je posle zločina brisala tragove, dok je konobar B. S. osumnjičen da je u obližnjem šumarku sakrio pištolj iz kojeg je pucano. Zbog uklanjanja dokaza, krivične prijave će biti podnete protiv još nekoliko radnika restorana "Divan" i gostiju.

PROČITAJTE JOŠ - Nihad ubijen, trojica Novopazaraca ranjena: Kako je došlo do krvavog obračuna u restoranu "Divan"

Novopazarska policija i Više javno tužilaštvo ni u petak se nisu oglašavali, niti su javnosti saopšteni detalji tuče i pucnjave u restoranu na periferiji grada u kome je jedan mladić ubijen, a trojica ranjena. Lakše je ranjen i osumnjičeni Adnan A., koji je oštrim predmetom, nožem ili šrafcigerom, uboden u leđa. I on se oporavlja u novopazarskoj bolnici gde je pod stalnim nadzorom policije.

Prema nezvaničnim informacijama, ubistvu Hamidovića prethodila je opšta tuča zbog muzike, u kojoj je učestvovao i gazda, koji je navodno pokušavao da iz restorana izbaci grupu mladića jer su remetili red. Više detalja biće poznato tek kada budu saslušani svi svedoci i pregledani snimci sa sigurnosnih kamera.

Vlasnik restorana "Divan" važi za "žestokog momka" koji je više puta imao sukobe sa zakonom i bio u zatvoru. Njegov restoran omiljeno je sastajalište mladih Novopazaraca, a Adnan važi za dobrog i korektnog ugostitelja, koji u svoj restoran dovodi i poznate estradne zvezde.