Samo je rekao Tata, ovaj me ubode i tek kada je pao ugledao sam nož u rukama ubice: Potresna ispovest oca Marka Đurovića, ubijenog dan posle proslave rođendana

J. BEKIĆ

14. 01. 2020. u 22:30

Само је рекао Тата, овај ме убоде и тек када је пао угледао сам нож у рукама убице: Потресна исповест оца Марка Ђуровића, убијеног дан после прославе рођендана

Kuća porodice Ćurović/Marko Đurović Foto Privatna arhiva

Dragan Đurović i njegova supruga Loredana u šoku posle zločina koji se dogodio u ponedeljak veče u centru Sombora

JOŠ ne mogu da poverujem da sam u trenu ostao bez mog Marka. Kada smo te večeri krenuli u šetnju ništa nije slutilo da će se desiti nešto loše - kaže, za "Novosti", Dragan Đurović, neutešni otac, kome su pre dve večeri u Somboru ubili sina.

U kući Đurovića, u Ulici Roze Luksemburg 21, u somborskom naselju Selenča, tuga i suze. Dragana i njegovu suprugu Loredanu zadesila je velika tragedija i to samo dan nakon što je Marko proslavio 28. rođendan.

- Išli smo Prvomajskim bulevarom, kada je Marko rekao da hoće da svrati u apoteku, da uzme sirup protiv kašlja. Bilo je oko 18.30 - priča nam Dragan.

Čim je mladić izašao iz apoteke, po rečima oca, ispred njega se pojavio nepoznati muškarac sa kapom na glavi, i mrmljajući, prišao Marku, koji ga je malo odgurnuo u stranu, ne sluteći šta će ga nakon toga zadesiti.

PROČITAJTE JOŠ - Izlazio je iz apoteke i slučajni ulazak u prolaz, u kome su se svađali otac i sin, platio je životom: Detalji tragične pogibije Marka (28) iz Sombora (FOTO)

- Bio je mrak i pala je magla, pa nisam dobro video šta se dešava, ali kada sam hteo da pomognem sinu, on mi je rekao: "Tata, ovaj me ubode nožem, čuvaj se". Tek tada sam ugledao nož u rukama ubice. Iz džepa sam uzeo mobilni telefon da pozovem hitnu pomoć i policiju, da pomognem sinu, a on je pokušao da uđe u apoteku. Nije stigao do vrata, pao je na asfalt.

Ekipa Hitne pomoći, koja je brzo stigla, bezuspešno je pokušavala da reanimira mladića. Ubrzo je preminuo usled teške povrede nanete sa više uboda nožem.

Dragan se priseća da je ubica, po govoru, zvučao kao da je drogiran, ali je nakon što je njegovog sina ubo nožem nestao u jednoj od obližnjih ulica.

- Imali smo mnogo planova, ja radim na Malti, a Marko je trebalo uskoro da dođe kod mene, da zaradi nešto novca. Dogovarali smo se kako ćemo da preuredimo porodičnu kuću, da zamenimo prozore, vrata, sredimo grejanje, ali, nažlost, nismo u tome uspeli - jada se Dragan.

Dragan Đurović

Komšije i prijatelji za Marka imaju samo reči hvale, kažu da je bio dobar i pošten mladić, da se nikom nije zamerio.

Datum sahrane biće određen po završetku obdukcije.

POTRAGA

JOŠ se na zna ko je ni zbog čega usmrtio Marka, a somborska policija intenzivno traga za ubicom. Kako saznajemo, ispituju se svedoci, poznanici i prijatelji žrtve kako bi se ušlo u trag ubici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Milena

22.01.2020. 14:23

Moje mišljenje je da se u tu akciju trebaju uključiti i druge snage. Ne podcenjujem somborsku policiju, ali on je do sada imao vremena da pobegne ko zna koliko daleko.... Saučešće porodici.