OSTACI ugljenisang kombija marke "folksvagen" i oružje za koje se sumnja da su korišćeno u pljački kod Leposavića, nađeni su na Kopaoniku. Prema ekskluzivnim saznanjima "Novosti", razbojnici su najverovatnije ovim vozilom pobegli posle napada na transportno vozilo firme za prevoz novca "Henderson" na Kosmetu, 28. novembra.

- Vozilo je nađeno na lokalitetu Vlaška ravan, tačnije, na šumskom putu u ataru sela Bozoljin, opština Brus. Bilo je zapaljeno i skoro sasvim izgorelo, ali su u njemu nađene tri automatske puške i "hekler" - saznajemo nezvanično od izvora bliskog istrazi. - Pojavile su se indicije da je upravo to vozilo korišćeno u pljački na Kosmetu.

Osim oružja, u vozilu su, prema nezvaničnim saznanjima, nađeni ostaci bodljikavih "lopti", za koje se pretpostavlja da su korišćene prilikom razbojništva kao prepreka za eventualno policijsku poteru. Ni Policija, ni Više javno tužilaštvo se nisu oglašavali povodom pronalaska vozila.


PROČITAJTE JOŠ: Novi detalji pljačke Gorice Popović: Krivična prijava protiv Marije, ljubavniku slala novac, radila i u drugim kućama kao spremačica


Kako su "Novosti" ranije pisale, u napadu na transport povređena su tri radnika obezbeđenja, a razbojnici su se dali u bekstvo u pravcu Kopaonika.