Suđenje za napad na Borka Stefanovića: Oštećeni policajac potvrdio prisustvo optuženih

Novosti Online / S.BABOVIĆ

03. 12. 2019. u 15:45

Суђење за напад на Борка Стефановића: Оштећени полицајац потврдио присуство оптужених

Viši sud u Kruševcu - Foto: S. Babović

Sudski proces pred Višim sudom u Kruševcu zbog incidenta ispred MZ Rasadnik prošlog novembra-napadačima prete stroge kazne
KRUŠEVAC - PRIPADNIK Policijske uprave u Kruševcu Dejan Palibrk, svedočio je danas pred Višim sudom u Kruševcu, u slučaju incidenta,koji se uoči opozicione tribine dogodio 23.novembra prošle godine. Palibrk je i među oštećenima u postupku koje Više javno tužilaštvo vodi protiv optuženih Miloša Šaponjića(38), Marka Živkovića(30) i Danijela Gmijovića(30),koji se terete za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, a Gmijovića i za krivično delo napad na službeno lice.


- Nalazio sam se na nekih 15 metara od lica mesta, u parkiranom autu bez policijskih oznaka, bio sam u civilu, razgovarao telefonom sa pretpostavljenim-rekao je oštećeni policijski službenik Dejan Palibrk.-Dok sam razgovorao, čuo sam da nešto “puca”, to su bili udarci. Rekao sam načelniku samo da izgleda da je izbila tuča, izleteo iz auta i krenuo ka toj gužvi u kojoj je bila oko 10-oro lica. Glasno sam viknuo nekoliko puta “Policija,prestani”!Video sam udarce pesnicama,ali ne i ko je koga udario,kao ni ko je prvi počeo.

Palibrk nema dileme u vezi s tim da je optužene video na licu mesta:Gmijovića i Živkovića je hapsio još kao maloletnike zbog krađa, a Šaponjića je znao,jer je optuženi ranije bio pripadnik Žandarmerije. Prvo je video kako se Gmijović udaljava sa lica mesta, potom je uspeo da Živkovića dohvati za ruku, ponovo se glasno predstavio,a onda je i ovaj optuženi krenuo u istom pravcu.

Registrovao je lice okrvavljene glave kako leži, a drugo lice kako stoji neposredno iznad njega. Ispostaviće se da je na zemlji bio Borko Stefanović,a čovek koji je stajao-optuženi Miloš Šaponjić.

Izlazak optuženika sa advokatom iz zgrade Višeg suda – Foto: S. Babović

Pročitajte još: Završen glavni pretres zbog napada na Borka Stefanovića: Optuženi negiraju krivicu

-Ponovio sam ko sam,uhvatio sam ga ruku i povukao, a on me je zatvorenom šakom udario iza levog uha i nastavio u pravcu prethodne dvojice-iznosi oštećeni policajac,dodajući da Šaponjić nije uspeo da šutne lice koje je ležalo na zemlji.

Svedočenjem policijskog službenika završeno je ispitivanje svih oštećenih,započeto na prethodnom pretresu, kada su saslušani i optuženi. Suđenje se nastavlja ispitivanjem osmoro svedoka 27.decembra. I tužilaštvo i odbrana su se složili da se izjave tri svedoka koja nisu bila prisutna na licu mesta-pročitaju.

Punomoćnik dvojice od tri oštećena Vladimir Todorić –foto: S. BabovićADVOKATI


ADVOKAT Vladimir Todorić,punomoćnik oštećenih Bobana Jovanovića i Borka Stefanovića izjavio je posle suđenja da tužilac izuzetno profesionalno radi svoj posao, a ponovio da je sporna pravna kvalifikacija krivičnog dela.

- Danas, ni bilo kada, pre okončanja postupka, ne bih komentarisala uopšte tok ovog dokaznog postupka, ni ti rezultate do kojih smo sada došli - kaže advokat Jovana Vučković-Pejčić, koja brani svu trojicu optuženih.-U suštini,pretres je bio otvoren za javnost, na sledećem pretresu ćemo saslušavati svedoke.

Advokat Jovana Vučković-Pejčić, branilac trojice optuženih - Foto S.Babović

KAZNE

ZA krivično delo nasilničko ponašanje propisana je kazna do 12 godina, a za napad na službeno lice do osam godina zatvora. Kruševačka policija brzo je rasvetlila ceo incident, a Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu za krivična dela, za koja su određene ozbiljne kazne, marta ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije