Bivša žena mi je i ranije „pakovala“ zločine: Dragoje Milinković poriče tvrdnje iz anonimnog pisma o ubistvu Jelene Marjanović

A. ROVČANIN

06. 11. 2019. u 22:02

Бивша жена ми је и раније „паковала“ злочине: Драгоје Милинковић пориче тврдње из анонимног писма о убиству Јелене Марјановић

Jelena Marjanović, Dragoje Milinković

Dragoje Milinković, koji je označen kao navodni ubica pevačice, spreman je da ide na poligraf. Žitelji Priboja: On slovi za sitnog prevaranta, nije ubica

- Znam da je to pismo poslala moja bivša supruga, koja želi da mi napravi pakao od života, već godinama mi smešta - izjavio je u sredu Dragoje Milinković iz Priboja, koji je u anonimnom pismu dostavljenom u beogradsku Palatu pravde označen kao navodni ubica pevačice "Granda" Jelene Marjanović. - Ovim pismom je bačena ljaga na moje ime, i kada budem dokazao na sudu da je to pismo laž, ostaću etiketiran kao ubica do kraja života. Ona me je i preko raznih profila na "Fejsbuku" optuživala da sam ubio i jednog advokata iz Paraćina.

Milinković je u sredu izjavio da nije ubio pevačice, da nije poznavao ni nju, niti njenu porodicu.

- U Borči sam prvi put bio 2018. godine. Spreman sam da to ponovim i na poligrafu. Čim se vratim u Srbiju dokazaću da govorim istinu - izjavio je Dragoje.

Pismo nepoznatog pošiljaoca, koje je poslato iz Švajcarske, i u kojem se između ostalog navodi da je Milinković navodno usmrtio Jelenu sa više udaraca tupim predmetom u glavu, a po prethodnom dogovoru sa njenom svekrvom Zoricom, odjeknulo je u Priboju, ali i u celoj Srbiji, kao bomba.


PROČITAJTE JOŠ:
U anonimnom pismu su ga optužili da je ubio Jelenu Marjanović: Dragoje Milinković spreman da dođe u Beograd i ispriča sve što zna!

Žitelji ove varošice koji poznaju Dragoja kažu da se radi o nekadašnjem sportisti i da je svoju karijeru gradio kao čuvar mreže fudbalskog kluba FAP. Zbog svojih odbrana, simpatizeri "kamiondžija", ali i poznanici su ga prozvali Zenga, po čuvenom golmanu Intera iz Milana i reprezentacije Italije. Oni, međutim, navode da je nakon sportske karijere otvorio turističku agenciju i uplovio u privatni biznis, koji je brzo propao. Zbog dugova je napustio ovu sredinu i krenuo put Švajcarske, gde je vrlo brzo ušao u sukob sa zakonom.

- Poslednjih godina Dragoje je živeo na relaciji zapadna Evropa - Priboj. Zbog neuspelog biznisa, slovio je u gradu na Limu za sitnog prevaranta. Zaista sam iznenađen kada sam pročitao vest da je umešan u ubistvo pevačice i mislim da je to laž i da mu to neko namešta - kaže Pribojac koji nije želeo da mu pominjemo ime, ali odlično poznaje Dragoja.

Nekoliko žitelja Priboja sa kojima je razgovarao novinar "Novosti" tvrdi da su pre nekoliko dana videli Milinkovića u jednom od lokalnih kafića. Međutim, bilo je i onih koji kažu da nije dolazio mesecima.


Centar Priboja,foto A.Rovčanin

U famoznom pismu, između ostalog se navodi da je Dragoje dolazio kod Zorice na seanse, kao i da je ona skovala plan za Jelenino ubistvo, "jer ju je mrzela". Nadalje piše da je Dragoje za to dobio pare, kao i da se nakon zločina slikao sa većom količinom novca na stolu, koju je objavio na "Fejsbuku".

Dragoje, koji već skoro tri decenije živi i radi u Švajcarskoj, navodi da sa bivšom suprugom vodi spor oko imovine, ali i da pred sudom u Kruševcu protiv nje ima postupak zbog otmice i pokušaja ubistva.PROČITAJTE JOŠ:
Otkrivena imena ubice i naručioca ubistva Jelene Marjanović?: Saznali smo šta piše u misterioznom pismu iz Švajcarske

- Trojica muškaraca su me otela 2015. godine i mučila, udarala pištoljem u glavu, nakon toga sam ležao u bolnici - kaže Dragoje.

- Ona me je tužila da sam je u sudnici davio šalom, što je potpuna glupost, za to imam svedoke.


Telo ubijene pevačice nađeno na nasipu u Borči,foto N.FifićPROBLEMI U ŠVAJCARSKOJ

DRAGOJE Milinković je istakao da su neki delovi pisma tačni i to oni gde se navodi da je imao problema sa švajcarskim zakonom, i to oko neplaćanja poreza:

- Imao sam problem u Švajcarskoj zbog utaje poreza i za to sam snosio posledice. Imao sam preduzeće od 150 radnika, naravno da je i sa njima bilo problema za koje sam ja, kao odgovorno lice, morao da odgovaram. Ali, tvrdim da nikada nikoga nisam ubio.


U ZATVOR ZBOG NEPLAĆENE KAZNE

Kako saznajemo, Dragoje Milinković bi u četvrtak trebalo da se pojavi pred Osnovnim sudom u Kruševcu, kao oštećeni u slučaju navodnog nanošenja telesnih povreda. Reč je o incidentu koji se, kako tvrdi, odigrao 2015. godine, a optužni predlog podnet je tri godine kasnije. Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", Milinković je prijavio da su tri muškarca, dvojica iz Trstenika i jedan iz Vrnjačke Banje, u selu Jasika kod Kruševca ušli u njegov auto, navodno ga opkolili i počeli da ga udaraju. Milinkoviću su konstatovane lake telesne povrede po glavi.

Prema informacijama "Novosti", on je bio i akter postupka koji se protiv njega vodio u Osnovnom sudu u Trsteniku, zbog prevare. Osuđen je na novčanu kaznu, ali je ona u međuvremenu preinačena u zatvorsku, jer je nije platio u naznačenom roku. (S. B.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije