Ispovest maćehe Alekse Mrđe: Lazar je pozvao majku Natašu i lagao da su na pecanju, a oteli su Petra. Tek smo u nedelju saznali šta se desilo!

Smiljka KOSTIĆ

utorak, 29. 10. 2019. u 21:55

Исповест маћехе Алексе Мрђе: Лазар је позвао мајку Наташу и лагао да су на пецању, а отели су Петра. Тек смо у недељу сазнали шта се десило!

Petar Mitrović

Trojici osumnjičenih za otmicu određen pritvor do 30 dana

VEST o otmici malog Petra Mitrovića i dalje je glavna tema svih razgovora u Staroj Pazovi. Komšije Jovišića iz Njegoševe ulice ne kriju ogorčenje zbog postupka trojice članova ove porodice, koji je, kažu, za svaku osudu.

- Sve mogu da razumem, pa i to da čovek ukrade, ali da uradi ovako nešto, stvarno je nečuveno - saglasna su dvojica starijih meštana koji ne žele da im spominjemo ime.

Postupak je, očigledno, iznenadio i članove porodica Jovišić i Mrđa, koji tvrde da nisu mogli ni da naslute šta se dešava.

- Lazar Jovišić se u nedelju pre podne javio majci Nataši i rekao da su on i naš Aleksa na pecanju, jer smo suprug i ja brinuli što se od subote uveče, kada je izašao, nije vratio kući - kaže, za "Novosti", Snežana, koja šest godina živi u braku sa ocem Alekse Mrđe, čiji je sin jedan od osumnjičenih za otmicu Petra Mitrovića. - Pokušavali smo da ih dobijemo telefonom, ali su bili nedostupni, pa smo pomislili da im se sigurno nešto desilo. Tada smo se zaputili na jezero kod Maradika, gde su rekli da se nalaze, ali nam je čuvar jezera rekao da oni nisu bili tamo. Tek kada su u nedelju predveče supruga pozvali u stanicu policije saznali smo šta se desilo.

Sa druge strane, Lazar Jovišić (86), otac osumnjičenog Marka i Lazarev deda, kaže da je mlađi unuk Nikola (17) pušten nakon saslušanja u policiji, da je kod kuće, a da o starijem sinu i unuku koji je po njemu dobio ime, nema nikakve informacije. Iz kuće Jovišića Markova supruga Nataša izašla užurbanim koracima, ne želeći da daje izjave.

Marko Jovišić / Lazar Jovišić / Aleksa Mrđa


Komšija koji živi prekoputa Jovišića, Boro Marković kaže da nikada nije imao problema sa njima, da deca kad god bi prošla uvek su mu se lepo javila.

- Deda Lazar ima još jednog sina Iliju, on je totalna suprotnost Marku, nikada nije imao problema sa zakonom - tvrdi Boro.


PROČITAJTE JOŠ - Petar (13) ogrnut ćebetom uleteo roditeljima u zagrljaj: Usna mu je otečena i krvava, svi u suzama!


Marko Jovišić (54), njegov sin Lazar (19) i njihov rođak Aleksa Mrđa (19), osumnjičeni za otmicu trinaestogodišnjeg Petra Mitrovića iz Stare Pazove, su tokom popodneva saslušavani u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici i njima je određen pritvor do 30 dana. Na saslušanje nije priveden Jovišićev mlađi sin N. J. (17).

Istraga je pokazala da je pronalazak otetog dečaka Petra Mitrovića, ključan bio snimak sigurnosne kamere sa privatnog objekta u centru grada. Najverovatnije, motiv otmice bio je materijalne prirode, jer je porodica Mitrović ugledna i imućna.

Da podsetimo, dečak je otet u Zmaj Jovinoj ulici u centru Stare Pazove u subotu uveče dok se vraćao kući na biciklu, a posle 23 sata potrage policija ga je našla u zabačenoj, napuštenoj kućici u naselju Belegiš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

драгана

30.10.2019. 18:34

@Sportista - Ovo je teški kriminal-zločin. Nije to stvar ukusa.

Н. Н. Лице

30.10.2019. 02:29

Аман бре људи доста више. Већ данима бре слушамо и читамо о овоме. Отмице се дешавају, жалосно је, али бре претерасте га са овом фамилијом. Очигледно да је син неког главоње (да не кажем нешто друге па да ме не објаве). Тако су били запели за оног новинара ономад, мозак су нам испили са којекаквим спекулацијама о његовој као отмици и малтретирању. Жао ми је детета, али бре доста више. Немате друге теме у Србији. Схватили смо. Ово су неки опаки ликови. И једни и други. Ајд’ пишите нешто друго.

Jelena

30.10.2019. 08:28

Natasa nije bila upucena...sve oni znaju i svi su u tome,prevaranti,iznuditelji,kako rade tako im se i vraca,zasluzili su najgore id Boga,jer Boga ima!!!

Marko

30.10.2019. 08:38

Који не(човек) треба да будеш да рођену децу набијеш у затвор,и да их учиш да буду олош као што си сам.

dejan

30.10.2019. 13:02

Vratite napokon smrtnu kaznu! Mi koji posteno radimo i zivimo skapasmo pod terorom neradnika i nasilnika sa jedne strane i pretnjom zakona da se ne smemo braniti sa druge strane. Raspiste poziv za izvrsenje kazne smrtne, bice puno prijavljenih!