Osmak nasrnuo na direktora, udario ga i rasekao mu arkadu jer ga je opomenuo što jede na času!

S. KOSTIĆ

16. 10. 2019. u 22:06

Осмак насрнуо на директора, ударио га и расекао му аркаду јер га је опоменуо што једе на часу!
L. S. (14) u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" na Zorana Đurića nasrnuo sedištem od bicikla

UČENIK osmog razreda L. S. (14) OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Mitrovici, u utorak je nasrnuo na direktora ove škole Zorana Đurića, tako što ga je sedištem od bicikla udario u glavu i rasekao mu arkadu. U hitnoj službi Đuriću je odmah sanirana rana i stavljena kopča iznad desnog oka i on se oporavlja od fizičkog napada i šoka.

U međuvremenu, ovaj incident prijavljen je novosadskoj školskoj upravi, policiji, Gradskoj upravi za obrazovanje, nadležnima koji će odlučivati o daljem toku ovog postupka.

Nemili događaj koji se desio oko devet časova ujutru, usledio je kada je direktor u redovnom obilasku odeljenja, za vreme časa, opomenuo četrnaestogodišnjeg učenika, da ne jede na času, već da to radi za vreme odmora. Tada je revoltirani osmak izašao iz učionice, doneo sedište od bicikla i njim pogodio direktora u glavu. O ovom incidentu u "Jovinoj" školi u utorak niko za "Novosti" nije želeo da govori. Dok je Đurić davao izjavu u policiji, na njegov mobilni telefon javio se prijatelj, koji nam je rekao da se direktor veoma potresao, te da nije u stanju da daje izjave za medije.


PROČITAJTE JOŠ - Tuzi: Otac udario nastavnika


- Razgovarao sam sa direktorom odmah nakon incidenta i on je sada dobro. Lokalna samouprava osuđuje ovakvu vrstu nasilja i čekamo da nadležne institucije utvrde činjenično stanje, nakon čega će se znati dalji koraci - kaže, za naš list, Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, sport i kulturu u Sremskoj Mitrovici.

Iz Policijske uprave Sremska Mitrovica potvrđeno je da je došlo do fizičkog napada u školi, ali nisu mogli da iznose detalje zbog istrage koja je u toku.


PROČITAJTE JOŠ - Osnovac tukao direktora sedištem od bicikla: Šokantan napad usred učionice u Sremskoj MitroviciOBAVEŠTENO MINISTARSTVO

MINISTARSTVO prosvete saopštilo je da je preduzelo sve korake iz svoje nadležnosti u slučaju ovog incidenta:

- Obavešteni smo da se u toj školi dogodio incident. Škola je ispoštovala proceduru i obavestila školskog policajca, MUP, Centar za socijalni rad, Školsku upravu Novi Sad i prosvetne inspektore u Sremskoj Mitrovici i održala sastanak Tima za zaštitu od diskriminacije nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (26)

Ace

17.10.2019. 04:39

Maloletnik u KP dom na 3 godine, roditeljima novcano odrati kozu zbog nevaspitanog degenerika !

Ap0qalypto

17.10.2019. 05:44

U popravni dom, roditelje na 5 godina robije. Drugacije ne moze. Pokazite čvrstinu, pokazite da ne stvaramo generacije bahatih imbecila

Владимир

17.10.2019. 06:40

Šta da rade nastavnici kada biju direktora? Nema nama pomoći u ovoj demokratiji. Ne tako davno jedna dobra šamarčina bi vaspitala ovog učenika a danas će svi da skoče da ga brane i opravdavaju. Samo se još nadam da direktor neće ostati bez posla zbog ovog "incidenta".

Loznica

17.10.2019. 06:47

Evo još jednog dokaza u kakvom stanju nam je obrazovanje. Tvrdim, prosveta, ujedno i prosvetni radnici, su dotakli dno dna, a oni su okarakterisani kao najveći neradnici, osuđeni od javnosti.Dežurni krivci.

драгана

17.10.2019. 12:36

@Loznica - Kada govorimo:"u lošem je stanju:prosveta,policija,pravosuđe,zdravstvo,socijalne službe,javna uprava...",to je uvek zamena teza.U lpšem nam je stanju PORODICA.Alarmantno je koliko je porodica u krizi.Pre porodice-brak.Da je u braku i porodici dobro,mi ne bismo imali krizu društva.Tamo gde je brak dobar i porodica funkcioniše,tamo sazrevaju dobri ljudi.

bambule1965@gmail.com

17.10.2019. 06:58

Машала, само нека их пеглају ко' Коње док се не нађе, неки одважан, Наставник, Профа, Диша, па их не овошти...

B...

17.10.2019. 07:42

Zanima me šta bi bilo sa direktorom da je odgovorio silom na napad i prebio ovog budućeg kriminalca. Da li bi u tom slučaju bio razrešen sa mesta direktora?

драгана

17.10.2019. 12:37

@B... - Obavezno.Oglasila bi se i majka iz Nemačke,a i tata iz zatvora.

Branko

17.10.2019. 07:46

Prosvetne radnike treba zaštiti od dece. Ovo nije sarkazam ovo je istina, surova. Deca su kao puštena sa lanca a prosveti su vezane ruke. Drske i bezobrazne dece više nego ikad. Jedne godine u KG djaci jedne srednje skole su profesorku bacili u kontejner!!! Skolske uprave cute i kaznjavaju nastavnike. Ovo je strasno, zadnje vreme.

Rale

17.10.2019. 08:15

Proci ce uz ukor ali onaj bas strog! A mozda ce naci krivicu kod odeljenskog staresine!?

Stojke

17.10.2019. 08:23

Bilo koja banda, grupa, krdo, ŠOJIĆI ili kako vec da ih zovemo uzme uzde i sedne u stolicu, treba pored težnje za ostvarenjem svih megalomanskih prohteva i ličnih ciljeva a najčešće svog blagostanja, da jedan mizeran deo svog "vremena raznog" da utroše i da makar malo unaprede okruženje, sistem, školstvo, zdravstvo, jednom rečju svakodnevnicu. A toga na ovom trećem kamenu od Sunca nema... Na žalost u ovoj zemlji NEMA političke elite... Secikese su zasele, kako videsmo u "Pljači trećeg Rajha"...

Srpkinja AndroidAndroid

17.10.2019. 09:17

Pa ovo društvo ne želi da pomogne porodicama ,jednostavno da uvedu radne akcije ,kecelje.uskratiti skupe ekkurzije.Da društveno korisnim radom obezbjede kuhinje.itd.itd.

Djetic

17.10.2019. 10:25

@Srpkinja AndroidAndroid - To ih uopste ne interesuje. U tome nema novca za njih. Uvodjenje bilo kakvih limita,kao sto je skolska uniforma ili ne mogucnost da njihove bahate zveri mogu da pokazu da imaju vise,bolje,skuplje se sigurno nece desiti. Kakvi su roditelji takva su i deca.

Ceca

17.10.2019. 11:26

@Srpkinja AndroidAndroid - Ode škola do djavola. I dokle ćemo se praviti ludi da se ništa ne dogadja? Kakvo smo licemerno društvo. Strašno!10

драгана

17.10.2019. 12:39

@Srpkinja AndroidAndroid - Društvo ne želi da pomogne porodici?Kako? Da misli i radi umesto članova porodice?U konkretnom slučaju porodice i nema.

vuk

17.10.2019. 09:37

U neko drugo vreme ovaj ucenik bi popio zabranu pohadjanja skola na teritoriji Srbije, i verovatno par godina u popravnom domu. Ovako sada smo demokratska zemlja koja postuje prava dece, pa ce ovaj momak proci sa nekakvim ukorom, i postace lokalni junak i uzor za ostalu decu u skoli.

Светозар

17.10.2019. 09:59

Јадно дете, сигурно има разлога зашто се тако понаша. Није оно криво! А директора треба казнити. Да обрати пажњу следећи пут, како се опходи према ђацима. Такоће и професоре треба казнити јер нису скренули пажњу директору школе на овог ђака. И индиректно су криви за овај инцидент. А ђака треба охрабрити, и наградити. Да случајно не би имао трауму после овога. Ово је типично реаговање неке неваладине организације, која је експерт за васпитање и образовање! Које мора бити уважено иначе.....

Darko

17.10.2019. 11:57

@Светозар - Nisi u pravu. Ptvo treba da roditrlji obrazuju dvoje dete e onda ce to dete biti primer ostaloj deci.Uostalom kultura se stice kod kuce a ne u skoli.

max

17.10.2019. 10:04

Ovo se dešava jer deca znaju svoja prava, ali ne znaju svoje obaveze! Prvo treba prevaspitati roditelje koji im takve stvari dopuštaju i smatraju da je njihovo dete najbolje, pa tek onda decu! Ovo je sramota! Dozvoljeno je takvima da uništavaju prosvetu kako im volja. Društvo nam klizi ka propasti.

Alex

17.10.2019. 10:06

Kada deca biju i konstantno maltretiraju neko dete, onda skola i direktor tvrde da je u pitanju deciji nestasluk. E, a kada direktor dobije po tamburi, onda se ispostuju sve procedure i svi budu obavesteni do Svetog Petra.

Патриота

17.10.2019. 10:17

Мислим стварно и тај директор, па како је могао од ученика да тражи да не једе на часу, да не игра игрице, прави селфије, прича, шета по учионици, изађе до тоалета јер му досдно па да прошета... ух, уморих се набрајањен. Да је мене директор тако прекорио, не бих смио родитељима да кажем а не да се вратим са хладним оружјем и ударим директора. Е ово вам је господо демократија!!!

драгана

17.10.2019. 13:35

Direktor je bio u kontroli.Čas drži jedan od nastavnika škole;na tom ćasu učenik jede.Znači,nastavnik ni u snu ne sme da reaguje što pomenuti učenik na času jede.Strava i užas.Dragi roditelji,mislite o tome.Možda se svi mož