MAJKA I ĆERKA POGINULE U BUGARSKOJ, RODBINA OČAJNA: Čekali smo poziv koji nije stigao

V. ĆIRIĆ

20. 08. 2019. u 11:00

МАЈКА И ЋЕРКА ПОГИНУЛЕ У БУГАРСКОЈ, РОДБИНА ОЧАЈНА: Чекали смо позив који није стигао
Piroćanci očajni nakon što su u Bugarskoj poginule Svetlana (54) i Anđela Rančić (16). Marjanov rođak očekivao da mu se jave kada stignu, kako su planirali, u okolinu Soluna

OČAJNI smo i još u šoku - poznanici i mnogobrojni prijatelji porodice Rančić iz Pirota kažu posle vesti o smrti Svetlane (54) i Anđele (16) u teškoj saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj. Rančići su imali udes na auto-putu nadomak bugarskog graničnog prelaza Kulata, prema Grčkoj, u petak ujutro, putujući na odmor. Kod mesta Kočerinovo poginule su Svetlana i njena ćerka, dok je Svetlanin muž Marjan (60), koji je bio za volanom, sa teškim telesnim povredama prebačen u bolnicu, gde se lekari još bore za njegov život. Kako saznajemo, trenutno je u Univerzitetskoj klinici "Sveta Ana " u Sofiji, gde je zbog nekoliko operacija u indukovanoj komi.

Rančići su kobnog petka, svojom žutom "pandom", rano ujutro krenuli u Grčku, tačnije u okolinu Soluna na odmor. Oko osam časova po bugarskom vremenu, "panda" je iz nekog razloga prešla na suprotnu kolovoznu traku i sudarila se direktno sa autobusom bugarskih tablica koji je prevozio radnike na relaciji Blagoevgrad - Sapareva banja. Od siline udara, Svetlana je poginula na licu mesta, dok je njena kćerka Anđela povredama podlegla u blagoevgradskoj bolnici. Po svemu sudeći, u trenutku sudara Svetlana je bila na mestu suvozača, a njihova kćerka Anđela spavala je na zadnjem sedištu.

Pročitajte još - TEŠKA NESREĆA: U Bugarskoj nastradala srpska porodica iz Pirota

Vest o nezapamćenoj tragediji u Pirot je stigla tek u nedelju posle podne. Bugarski mediji su tog petka u svojim izveštajima konstatovali da se desila nesreća u kojoj su stradali srpski državljani na auto-putu Struma, tačnije na zaobilaznici, i da su poginule jedna žena i 16-godišnja devojčica iz Srbije, dok je vozač putničkog automobila teško povređen. Za tragediju je prvi saznao Marjanov rođak koji je, još u petak posle podne, očekivao telefonski poziv od svog brata koji je trebalo da potvrdi dolazak u Grčku, međutim, poziv nikako da stigne. Tek kad je potegao telefonske veze po predstavništvima saznao je da se desila strašna nesreća u kojoj mu je poginula gotovo cela porodica.

Svetlana Rančić

- Sve deluje kao strašan san iz kog nikako da se probudimo - kažu Svetlaninin prijatelji i kolege u televiziji Pi kanal, gde je radila kao organizator i marketing stručnjak. - Prosto je neverovatno da se desila takva tragedija i da je porodica gotovo uništena. I Svetlana, ili kako smo je zvali Ceca, i Marjan su predobri ljudi. Ona je izgarala na poslu, radila je besprekorno, umela sa ljudima i pomagala svakom koliko je mogla. Mnogo je volela svoju devojčicu Anđelu, koja je ove školske godine trebalo da krene u treći razred ovdašnje gimnazije i za koju je bila izuzetno vezana...

Kako kažu, Svetlana je bila oduševljena time što joj je kćerka volela balet i ples. Marjan koji se, sa teškim unutrašnjim povredama, bori za život, takođe je omiljen među poznanicima i prijateljima u Pirotu.

- Radio je u omladinskoj zadruzi, a solidarnost i empatiju za druge, odnosno nesebičnost je stekao kao dete radeći na gotovo svim radnim akcijama koje su organizovane u ovom delu Srbije. Tih je i nenametljiv i uvek spreman da primi savet, ali i da ga iskreno da. Porodica mu je bila svetinja i sve je njoj podredio - pričaju poznanici ove porodice.

Marjan Rančić

ŽUTA "PANDA"

VOZILO kojim je porodica Rančić putovala na odmor, žuta "panda", njihov je automobil kojim su već nekoliko godina išli na odmor. Kako i zašto je tačno došlo do saobraćajnog udesa pokazaće istraga kojom se i dalje utvrđuju okolnosti ove nesreće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije