RADE Đorđević (22), iz Zaječara, koji je optužen da je 21. avgusta prošle godine surovo pretukao, pa silovao svoju sugrađanku M. R. (80), priznao je u petak na glavnom pretresu u zaječarskom Višem sudu da je počinio to delo. On se branio time da se "ničega ne seća, jer je tog dana bio pijan i drogiran".

PROČITAJTE JOŠ - ODLUKOM VIŠEG TUŽILAŠTVA U ZAJEČARU: Pod istragom za silovanje starice

- Otišao sam tog dana oko devet satu ujutro kod rođaka i s njim sa počeo da pijem viski "čivas" - kazao je Đorđević pred Krivičnim većem. - Pili smo do uveče, a onda sam otišao u jednu kafanu, gde sam pio crno vino i ostao sve do zatvaranja. U međuvremenu, pio sam sve vreme. U toaletu sam popio šest ili sedam tableta antidepresiva "ksalol". Pored toga, ceo dan sam pušio marihuanu.

U neko doba, u kafanu je došao Đorđevićev prijatelj, koji mu je, po njegovim rečima, ponudio da uzme ekstazi.

- Pristao sam i popio tabletu ekstazija, koji zovu "micubiši" - nastavio je Đorđević. - Nakon toga, sledeće čega se sećam da sam krvav ležao u svom krevetu, a u džepu sam pronašao zlatne minđuše. Znao sam da sam nešto loše uradio, ali se nisam ničega sećao.

Policija je tada privela Đorđevića, nakon što je zlatne minđuše, koje je, kako se ispostavilo, iskidao sa ušiju M. R., pokušao da proda u jednoj zlatari.

- U početku nisam želeo da priznam delo, jer se ničega ne sećam - naveo je Đorđević. - Međutim, nakon što su mi predočeni dokazi, pre svega DNK tragovi, odlučio sam da priznam delo.

PRESUDA

ĐORĐEVIĆ je optužen da je upao u kuću M. R., čiji rođaci rade u inostranstvu. Tu je navodno strgao zavesu i vezao nesrećnu ženu za stolicu, nakon čega ju je svirepo pretukao, tražeći joj da mu kaže gde drži novac. Našao je nekoliko hiljada dinara u njenom novčaniku. Nakon toga iskidao joj je sa ušiju zlatne minđuše i brutalno je silovao. Izricanje presude zakazano je za 22. januar.