Vlada Srbije OGRANIČILA cene: Ovih 36 proizvoda NE SME da POSKUPI!

Novosti Online

16. 03. 2020. u 12:18

Ograničenje se primenjuje u trajanju od 30 dana, a na spisku su brašno od pšenice, hleb, jestivo ulje suncokretovo, beli šećer, so, voda, povrće i voće, zatim testenine, sveže meso i mesne prerađevine, riba

Влада Србије ОГРАНИЧИЛА цене: Ових 36 производа НЕ СМЕ да ПОСКУПИ!

Foto: P.Mitić

Vlada Srbije donela je Odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, a na spisku se nalazi 36 kategorija proizvoda.


Kako se navodi u odluci, koja je doneta juče a objavljena je u Službenom glasniku, radi sprečavanja poremećaja na tržištu ili otklanjanja štetnih posledica poremećaja na tržištu u pogledu snabdevanja robom, nastalih usled širenja koronavirusa, ograničavaju se cene u trgovini na veliko i malo osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme tako da ne prelaze nivo cena koje su ti proizvodi imali na dan petog marta ove godine.


Ograničenje se primenjuje u trajanju od 30 dana, a na spisku su brašno od pšenice, hleb, jestivo ulje suncokretovo, beli šećer, so, voda, povrće i voće, zatim testenine, sveže meso i mesne prerađevine, riba.


Na spisku je, zatim, termički obrađeno kravlje mleko (pasterizovano i sterilizovano), mleko u prahu, jogurt, kokošija jaja, dečija hrana, sapun, šampon, pasta za zube, deterdženti, rukavice (i odeća i pribor za odeću) od plastičnih masa.


Na listi su i pelene za decu i odrasle, maramice, ubrusi (u rolni i na komad), toalet papir, maske, plastične sa tekstilnim filterom, prekrivke, tekstilne za hiruršku upotrebu, hirurško odelo od papira, papirne maske, gumeno zaštitno odelo, gumene rukavice, hiruške i ostale.Takođe, mere se odnose i na tekstilna hiruška odela, varikinu i ostale dezinfektante, asepsol, alkohol, i zaštitne naočare.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Dragan

17.03.2020. 08:46

Pa to znaci da firma u kojoj radim plati robu po 200 a mora da je prodaje po 100 din. Pa da nebi radili sa tolikim gubitcima onda necemo ni nabavljati takvu robu a onda ce nastati situacija da na trzistu te robe nece imati ni po 200 ni po 100 din.Nasa vlada ne moze te uredbe da nametne firmama koje su iz drugih drzava i one ce da prodaju robu po skupljim cenama pa ti ako neces nemoj ni da kupujes.

Niko

17.03.2020. 13:23

Dragan@ Ti kao i tebi slicni sto hoce da oderu kozu narodu, treba krivicno da odgovaraju. Ne moras da vozis novi audi s8, mozes da vozis i bmw3