Novorođenim bebama devet miliona dinara: MK grupa pomaže roditeljima

Novosti online

sreda, 18. 12. 2019. u 11:12

Новорођеним бебама девет милиона динара: МК група помаже родитељима

U "MK grupi" čak 32 porodice imaju troje ili više dece / Foto Promo

"MK grupa" nastavila tradiciju da nagradi svoje zaposlene koji su postali roditelji. Ove kalendarske godine 165 porodica dobilo novac. Za tri godine dali 26 miliona dinara

SVE zaposlene koji su u ovoj godini postali roditelji, kompanija "MK grupa" finansijski je nagradila u okviru tradicionalne akcije "Podrška porodici". Za 165 porodica koje su u 2019. dobile decu izdvojeno je devet miliona dinara. U protekle tri godine, u okviru akcije podrške porodicama, sumom od 26 miliona dinara nagrađeno je više od 400 porodica i više od 860 dece u okviru "MK grupe", čime ova kompanija jasno ističe značaj negovanja porodičnih vrednosti.

Novčane čekove zaposlenima na svečanosti u hotelu "Šeraton" u Novom Sadu uručio je Aleksandar Kostić, potpredsednik kompanije, a svečanosti su prisustvovali i zaposleni iz zemalja regiona u kojem "MK grupa" posluje. Za najmlađe članove porodica zaposlenih u hotelu je organizovan poseban program.


PROČITAJTE JOŠ: Najmoćnija Srpkinja u SAD "čuva" 13 triliona dolara: Jelena Makvilijams o napretku Srbije, ali i o odnosu se Trampom

- Nije mala stvar da kompanija u jednoj godini postane bogatija za 165 novorođenih beba. Veoma sam ponosan na ovu činjenicu, ali i na podatak da čak 32 porodice spadaju u kategoriju porodica sa troje ili više dece - izjavio je Aleksandar Kostić, potpredsednik kompanije "MK grupa". - Kao odgovoran poslodavac, trudimo se da konstantno brinemo o svojim zaposlenima, ali i stopi nataliteta naše zemlje. Posvećeni smo kreiranju radnog okruženja u kojem naši zaposleni mogu da ispune profesionalne ambicije, ali i da se ostvare na privatnom planu.

Koliko ova akcija znači samim roditeljima istakla je Jovana Doder zaposlena u "MK grupi":

- Jedna od najlepših uloga u životu je uloga roditelja. Drago mi je što sam deo sistema koji afirmiše porodične vrednosti i na ovaj način pokazuje da brine o zaposlenima. Okupljanje u hotelu "Šeraton" ovim povodom je zaista lepa inicijativa, a pored koleginica i kolega iz Srbije, pridružili su se i zaposleni iz kompanija iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, koje pripadaju "MK grupa sistemu".

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež istakao je da vrednost društveno odgovornog projekta "Podrška porodici" nije samo u značajnom novcu koji "MK grupa" izdvaja kao podsticaj zaposlenima da se ostvare kao roditelji i uvećaju svoje porodice.

- Najveća vrednost ove aktivnosti "MK grupe" je u izgrađenom zdravom, prema porodici prijateljskom radnom okruženju, koje zaposlenima omogućava da usklade porodične i poslovne obaveze, da budu i dobri roditelji, posvećeni svojoj deci, i zadovoljni, motivisani, lojalni i vredni radnici, doprinoseći kompanijskom uspehu i efikasnom, produktivnom i profitabilnom poslovanju. To se odnosi kako na Srbiju, tako i na Sloveniju, Hrvatsku i Crnu Goru, gde "MK grupa", kao lider u regionu, ima svoje kompanije - rekao je Čadež.

Ponosni: Aleksandar i Miodrag Kostić

Aktivnosti "MK grupe" na podršci roditeljstvu pohvalila je i ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović. Ona je istakla da ne iznenađuje činjenica da je upravo "MK grupa" jedan od dobitnika nagrade Privredne komore Srbije "Prijatelj porodice" u kategoriji velikih preduzeća.


PROČITAJTE JOŠ: Poljoprivredi do sada isplaćeno 28,5 milijardi dinara subvencija, podsticaje prenose u 2020.

PODSTICAJ I ZA DRUGE

KAO jedna od najsnažnijih regionalnih grupacija, koja posluje u domenu agrara, finansija i turizma, kompanija "MK grupa", kako je saopštila, nastoji da pruži adekvatan doprinos i podršku zaposlenima u sistemu kako bi pomogla u podizanju stope nataliteta, a svojim primerom podstakla i druge kompanije da prepoznaju ovu važnu temu u društvu i razviju svoje sisteme podrške.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije