Približio se kraj štrajka

S. B.

16. 01. 2019. u 19:50

Pregovori vlade i radnika republičkog geodetskog zavoda

Приближио се крај штрајка

Foto D. Dozet

SLUŽBE katastra širom Srbije mogle bi da prorade od ponedeljka. Sindikati su spremni, ukoliko se započeti pregovori povoljno okončaju, da pozovu zaposlene da počnu sa radom. Posle više od tri nedelje obustave rada u skoro polovini lokalnih službi katastra, štrajkači, rukovodstvo i predstavnici Vlade su blizu sporazuma. Postignut je dogovor oko povećanja zarada, a ostalo je da se usaglase još dve teme.

Štrajk je počeo 24. decembra, pre svega zato što su radnici Republičkog geodetskog zavoda, zbog pravnog vakuuma, ostali bez prošlogodišnjeg povećanje osnovice za pet odsto. Isto je moglo da se desi i sa ovogodišnjom povišicom od sedam odsto.

- Dogovorili smo se oko povećanja zarada - kaže Nebojša Pejčinović iz sindikata "Nezavisnost". - Ostalo je još da pregovaramo oko nadoknade toga što nije bilo povećanja. Pregovra se o poništavanju odluka koje su donete tokom štrajka, a protiv članova štrajkačkog odbora. Planira se formiranje radne grupe koja će se baviti statusom RGZ, jer se planira transformacija institucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Istina

16.01.2019. 22:16

A smena korumpiranog direktora? A korupcija nacelnika u katastru na Novom Beogradu?

Nani

03.04.2019. 15:24

Zasto drzava ne obezbedi minimum rada u RGZ nepoktetnosti ,zasto drzava omalovazava i ponizava gradjane?Smena svih odgovornih!!!!