Popović: Ruska IT kompanija želi da investira u Srbiji

Tanjug

petak, 19. 01. 2018. u 13:28

Поповић: Руска ИТ компанија жели да инвестира у Србији

Foto Tanjug

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je danas da najpoznatija ruska inovaciona i tehnološka kompanija "Jandeks" želi da dođe u Srbiju i u sve većoj meri investira u IT sektor
BEOGRAD - Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je danas da najpoznatija ruska inovaciona i tehnološka kompanija "Jandeks" želi da dođe u Srbiju i u sve većoj meri investira u IT sektor.

On je nakon sastanka sa predstavnicima te kompanije rekao da se radi o mladim ljudima koji su postigli uspeh na svetskom nivou.

"To su izvanredni mladi ljudi koji su postigli ogroman uspeh. Ono što je "Gugl" u svetu, to je danas "Jandeks" u Rusiji", rekao je Popović i objasnio da je reč o kompaniji specijalizovanoj za internet servise i proizvode, čije se usluge odnose na pametne gradove.

PROČITAJTE JOŠ - Za mesto jednog IT stručnjaka 14 kandidata


"Ono što su oni uradili u Moskvi priznato je od strane celog sveta kao jedan od najmodernijih tehnoloških obrazaca za pametne gradove, za korišćenje telefona u svim sferama od saobraćaja do drugih IT rešenja u medicini", istakao je Popović.

Dodao je da ova kompanija širi svoje poslovanje i na druge kontinente, kao i da svoje delatnosti obavlja u svim sferama u kojima su korisnici građani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Sasa

19.01.2018. 15:47

Ocigledno je da ministar odlicno radi svoj posao i da koristi veze i prijateljstva koje ima u bratskoj Rusiji!

Jovana

19.01.2018. 15:51

Jandeks je jedna od najvecih IT firmi na svetu. Rusija je prijateljska drzava koja ce tek ulagati. Ovo je samo pocetak ekonomske saradnje izmedju Srbije i Rusije.

Aleksandra

19.01.2018. 15:56

Inovacije i tehnoloski razvoj su buducnost a Rusija kao apsolutni lider u toj oblasti koja je prijateljski i saveznicki nastrojena prema Srbiji zeli da nam pomogne. Mi imamo veoma pametne ljude koji mogu mnogo doprineti otadzbini i u saradnji sa Rusijom verujem da ce to uspeti!

Генерал Суворов

19.01.2018. 16:43

Само да потисну еу и уса демоне из Србије.Браво за министра и хвала братској страни Русији.