Radovi na modernizaciji srpskih pruga, koji se finansiraju iz ruskog kredita u iznosu od 800 miliona dolara, počinju u utorak na deonici Beograd - Pančevo. Otvaranju gradilišta prisustvovaće Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, ali i visoka delegacija iz Rusije, koju predvode Maksim Sokolov, ministar saobraćaja, i Vladimir Jakunjin, generalni direktor „Ruskih železnica“.

Vrednost posla na deonici Pančevački most - Pančevo glavna je 69 miliona evra, od kojih je Srbija uplatila učešće od devet miliona evra. Reč je o deonici dužine 15 kilometara, čijom će modernizacijom, izgradnjom drugog koloseka i elektrifikacijom biti povećana brzina vozova na 120 kilometara na sat. Projekat obuhvata i uređenje železničke infrastrukture na pruzi i u stanicama Krnjača, Ovča, Pančevački most, Krnjača most i Sebeš.

Na modernizaciji pruge Beograd - Pančevo biće angažovana srpska kompanija „Energoprojekt niskogradnja“. „RZD internašnal“, firma „Ruskih državnih železnica“ zadužena za realizaciju ovog projekta, i „Energoprojekt“ potpisali su u Beogradu podizvođački ugovor o izvođenju zemljanih radova i izgradnji objekata na trasi. Vrednost ugovorenih radova je oko 15 miliona dolara. Prema ugovoru, „Energoprojekt niskogradnja“ će tokom dve i po godine izvoditi sledeće radove: izgradnja zemljanog planuma i ispusta, tri mala mosta i jedan nadvožnjak, pet propusta, železničke stanice Krnjača, zatim perona u stanicama Krnjača, Ovča, Pančevo glavna i stajalištima Srnjača most i Sebeš, kao i tehničke zgrade u stanicama Pančevo glavna i Krnjača.