Osmaci danas polažu kombinovani test u okviru probe male mature onlajn

Lj. B.

petak, 24. 04. 2020. u 13:22

Осмаци данас полажу комбиновани тест у оквиру пробе мале матуре онлајн

Foto: Pixabay

Nakon isteka vremena za polaganje u 21 i 30 časova, đaci će moći da vide rešenja zadataka kombinovanog testa
Osmaci danas polažu kombinovani test sa pitanjima iz biologije, hemije, fizike, istorije i geografije u okviru probe male mature onlaj. Đaci su se prethodna dva dana, kada su polagali testove iz srpskog jezika i matematike, suočili sa mnogo tehničkih problema na platform “Moja učionica” na kojoj se radi proba male mature.


Juče prepodne tih problema nije bilo, s tim što je i prethodna dva dana “gužva” na platforimi počinjala posle 12 sati, kada bi deca masovno počela da se uključuju, zbog čega bi sistem potpuno pao. Zbog toga je Ministarstvo prosvete preporučilo da sva deca ne rade test istovremeno, pa tako đaci iz Vojvodine testove rešavaju od 8 do 12 sati, deca iz Beograda od 12 do 16 časova, a učenici iz ostataka Srbije od 16 do 21 i 30 sati.


Deca koja nisu uspela juče da urade test iz matematike usled tehničkih problema mogla su to da učine danas od 8 do 16 časova.


Kada je reč o pitanjm iz pet predmeta koji se polažu na kombinovanom testu, osmaci se najviše žale na to što ima pitanja iz gradiva koje još nisu prešli.


Nakon isteka vremena za polaganje u 21 i 30 časova, đaci će moći da vide rešenja zadataka kombinovanog testa.