ČAČAK - OSAMDESETOGODIŠNjAK koji je u čačanskoj bolnici preminuo od posledica infarkta bio je pozitivan na korona virus. Prema našim saznanjima, on je u nedelju dobio visoku temperaturu i kada se tog dana spremao da krene u bolnicu doživeo je srčani udar. Odmah po prijemu u bolnicu testiran je na kovid-19, ali je nedugo zatim preminuo. U utorak uveče stigao je nalaz iz Kraljeva, koji je potvrdio da je bio inficiran virusom korona.

Osim njega, prisustvo zaraze konstatovano je i kod jedne žene iz Čačka srednje životne dobi. Od 21 obrađenog uzorka 19 je bilo negativno. Na ovaj način broj kovid-19 pozitivnih u gradu na Moravi popeo se na 32.

Iz staračkog doma “Vinijum“ u Kačulicama prijavili su da je kod četiri njihova korisnika uočeno da imaju povišenu telesnu temperaturu. Kako je navedeno, oni su odmah izolovani u posebnu zgradu i tokom dana biće zdravstveno zbrinuti.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice u utorak je bilo devet pregleda, kao i četiri prijema, tako da sada na infektivnom odeljenju leži 15 pacijenata.

Od utorka, inače, više nema kućne izolacije za osobe za koje se utvrdi da su kovid pozitivne. Ovo je najavio šef Radnog tima za praćenje zaraze koronavirusom na teritoriji Čačka dr Mihailo Luković. Sve osobe čiji nalaz bude pozitivan ići će od srede, 8. aprila, na dva mesta.

Jedno je bolnica, ako su za bolnički tretman, a drugo mesto je hala u Atenici, ukoliko nisu za bolnički tretman. Prema tome, više nema kućne izolacije. Ako vam neko brisom postavi dijagnozu da ste nosilac koronavirusa, imaćete odatle samo dva smera – naglasio je dr Luković.

Kovid-19 do sada je potvrđen u 32 slučaja u Čačku, šest u Gornjem Milanovcu, tri u Lučanima i jedan u Ivanjici.