Premijerka Srbije Ana Brnabić gostovala je u emisiji "Ćirilica" i tom prilikom komentarisala je lažne vesti pojedinih medija koje kruže Srbijom u vreme borbe protiv virusa korona.


- Ovo je Madrid. Ovo je privremena bolnica u Madridu. Naši tajkunski mediji napadaju kako izgleda naša privremena bolnica na Sajmu. Kad me neko pljune za to što sam rekla "tajkunski mediji", rekla sam, biću brutalna. Jesu li to mediji u vlasništvu tajkuna? Jesu. E, zato sam to rekla. Kad god nas prozivaju za to kakve su naše privremene bolnice, našli su da je navodno jedan štap za bilijar polomljen...Koja je to mržnja prema svojoj zemlji, da ti čeprkaš dok ne nađeš nešto. Sajam im je bio logor i u Sajmu ljudi umiru od hladnoće. Na Sajmu je nameštena temperatura od 20 stepeni non-stop. Cela naslovna strana "Danas"-a posvećena je tome, Vučiću, doktorima, Vladi koja skuplja novac... Šta je tačno problem, što Srbija radi ono što i sve druge zemlje?! Pišu da na Sajmu nema tuševa. To je lažna vest. Laž. Zašto vi to radite, je l' ne volite svoju državu?!


Verujte da je Aleksandar Vučić poludeo što je novinarka Ana Lalić uhapšena. Ona jeste širila lažne vesti, ali ipak, Vučić je poludeo kada je čuo za privođenje. Sa druge strane, u svim evropskim zemljama za to se hapsi, jer je to širenje lažnih vesti, panike - rekla je Brnabić.- Nikada me nisu vređali komentari da sam "fikus" na čelu Vlade. Nemam problem sa tim, zovite me kako god hoćete, vaše je da me zovete tako, a moje da rezultati stoje iza mene, nisam sujetna u tom smislu. Priroda posla mog je takva, više me boli kada napadaju moju porodicu i stručnjake koji rade danonoćno u vreme koronavirusa. Smeta mi i ta strahota kada vidim kako napadaju predsednika, a vidim kako čovek radi, kako se bori da napredujemo - rekla je Brnabić.