Studenti Prištinskog Univerziteta formiraju volonterske timove za pomoć zbog korona virusa

I. Radulović/Novosti Online

14. 03. 2020. u 18:36

Akademci se stavljaju na raspolaganje svim lokalnim i državnim službama zaduženim za suzbijanje zaraze

Студенти Приштинског Универзитета формирају волонтерске тимове за помоћ због корона вируса
STUDENTI Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici saopštili su danas da se, povodom pandemije korona virusa, koju je proglasila Svetska zdravstvena organizacija, stavljaju na raspolaganje svim lokalnim i državnim službama zaduženim za suzbijanje ovog virusa i otklanjanje njegovih posledica.

Pročitajte još: Hrvatski naučnik objasnio kako su buknule epidemije u Italiji i Kini i ko koči izradu vakcina

- Studenti našeg Univerziteta su, kao i svih prethodnih godina i velikih iskušenja, svim svojim bićem uz svoju zemlju i svoj narod. Unapred se obavezujemo da ćemo formirati volonterske timove, koji će najugroženijim građanima (pre svega, starima, bolesnima i eventualno zaraženima) dostavljati hranu, vodu, lekove, sanitarni materijal i sve ostalo što je potrebno za suzbijanje i pobeđivanje opasnosti koja se nadvila nad nama i celom planetom - navodi se u saopštenju koje su potpisali student prorektor i predsednik Studentskog parlamenta Nemanja Biševac i Ivan Virijević.

Upućen je i apel svima da se pridržavaju saveta i uputstava koje je izdalo Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije.

„U veri da ćemo i iz ove bitke izaći kao pobednici, pozivamo sve zainteresovane građane da nam se pridruže, kako bismo zajedno dali svoj doprinos u odbrani najvažnijeg: zdravlja i života svih ljudi oko nas" – zaključeno je u saopštenju studenata Prištinskog univerziteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije