Pogledajte: Andrija Mandić i Danilo Leković u vojnim uniformama (FOTO)

Novosti Online

12. 01. 2020. u 12:13

Bivši pripadnici Vojske Jugoslavije Andrija Mandić i Danilo Leković dobili su danas od ministra odbrane Aleksandra Vulina Vojne spomen-medalje za doprinos sistemu odbrane Republike Srbije

Погледајте: Андрија Мандић и Данило Лековић у војним униформама (ФОТО)

Foto: MOD

Bivši pripadnici Vojske Jugoslavije Andrija Mandić, komandir Lake samohodne artiljerijske baterije iz sastava 5. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije i Danilo Leković, komandir 1. voda u Lakoj samohodnoj artiljerijskoj bateriji iz sastava 5. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije, dobili su danas od ministra odbrane Aleksandra Vulina Vojne spomen-medalje za doprinos sistemu odbrane Republike Srbije na svečanosti u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba.


Kako je istakao Andrija Mandić, veoma je srećan što je sa svojim prijateljem Danilom Lekovićem, u prilici da dobije tako visoka odličja, ali i što vidi da Vojska Srbije i ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin i država Srbija, kao naslednica Savezne Republike Jugoslavije pamti sve ono veliko što je bilo iz vremena NATO agresije na SRJ.


- Ovo je veliko priznanje za bateriju kojom sam komandovao, veliko priznanje za sve rezerviste u Crnoj Gori, a bilo ih je ogroman broj 1999. godine, koji znaju i koji se ponose što su se odazvali na poziv otadžbine i što su branili svoju otadžbinu onako kako su to radili naši slavni preci. Dvadeset godina je proteklo i mnogi su se u Crnoj Gori trudili, isti oni koji su pozivali na dezerterstvo 1999. godine, koji su radili za NATO savez 1999. godine, da ljudi treba da se stide toga što su pripadali Vojsci Jugoslavije – istakao je Mandić.
- Svi pripadnici Vojske Jugoslavije u Crnoj Gori koji su učestvovali u odbrani otadžbine 1999. godine, danas su, kao i prethodnog puta kada su tu bile porodice poginulih boraca iz Crne Gore, dobili snažno priznanje, snažnu podršku i ohrabrenje da čuvaju i neguju uspomene na velika dela koja su ostvarili naši prijatelji koji su poginuli, kao i mi koji smo ostali živi, ali smo ponosni i srećni da smo bili deo jedne velike istorijske priče koja će biti zlatnim slovima upisana u istoriji srpskog naroda – poručio je Andrija Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

goksi

13.01.2020. 18:58

A sta ce da dobiju oni borci koji sede u šatorima u centru BG već nekoliko meseci. Svi se prave da ih ne vide....