PRAZNICI su vreme kada treba da se posvetimo jedni drugima, zajedništvu, slozi, dobroti... Zato smo prethodnih dana obilazili višečlane porodice, ali i one najugroženije kojima je nekada lepa reč bitnija od darova koje smo im nosili - priča nam Ljubinko Karadžić, predsednik privremenog organa Skupštine grada Prištine sa sedištem u Gračanici.

Sa saradnicima je obilazio srpske porodice u najudaljenijim sredinama ove opštine poput Slovova, Donje Brnjice... Uoči praznika u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju brojnim porodicama odneli su i pomoć u osnovnim namirnicama.

- Posetili smo i obradovali poklonima više desetina porodica na rubnim područjima naše opštine. Osim sa suštinskim problemima svih Srba sa Kosova i Metohije, oni se često suočavaju i sa problemom nedostatka prevoza do većih srpskih sredina poput Gračanice. Mlade, međutim, najviše brine nezaposlenost - ističe predsednik Karadžić.

Tako su u gostima kod petočlane porodice Nenada Mihajlovića iz Novog Badovca, saznali da njoj niko nije zaposlen. Zato imaju velika dugovanja za struju i komunalije. Predsednik Karadžić je obišao i šestočlanu porodicu Radojice Ničića iz Lapljeg Sela, kome su Kancelarija za KiM i Skupština grada Prištine renovirali i opremili kuću.

Porodica Vitković iz Donje Brnjice kod Prištine

- Uz pomoć Vlade Srbije i Kancelarije za KiM pomogli smo jednoj višečlanoj porodici, koja ima troje dece. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo im poboljšali uslove života. Dobili su građevinski materijal i već se uselili u kuću - rekao je Karadžić.


KUĆA I POSAO SAMOHRANOJ MAJCI

PREDSEDNIK opštine Gračanica Srđan Popović uručio je Katarini Stević, samohranoj majci troje dece, ključeve kuće koju im je lokalna samouprava izgradila u Novom Badovcu.

Novi dom Katarine Stević i njene dece

- Ovo je za nas novi početak. Dobila sam i posao i u tome su mi izašli u susret, tako da smo i sa te strane osigurani -kazala je Katarina, zahvalivši se predsedniku Popoviću, što joj je pomogao da deci obezbedi izvesniju i sigurniju budućnost.