Bila je nejaka da izdrži terapije, sačekala tatu da dođe da je poljubi još jednom i više se nije budila: U Grčkoj preminula Sofija Nakić

Novosti online

15. 11. 2019. u 21:35

Била је нејака да издржи терапије, сачекала тату да дође да је пољуби још једном и више се није будила: У Грчкој преминула Софија Накић

Foto: Facebook

Njeno izmučeno telo nije izdržalo
Devojčica Sofija Nakić (16) iz Aleksinca koja je bolovala od sarkoma vezivnog tkiva, preminula je u grčkoj bolnici. Ova hrabra tinejdžerka dugo se borila protiv dečjeg raka, ali i pored svih napora grčkih lekara, njeno izmučeno telo nije izdržalo.


Kako za portal Telegraf.rs kaže Maja Kostović, prijateljica Sofijine porodice, devojčica je od juče bila u komi.


- Bojan, njen otac, hitno je otputovao za Atinu. Sačekala je svog tatu da dođe da je poljubi još jednom i otišla na neko bolje mesto - navela je Maja, koja je i bila admin grupe "Sa Sofijom do pobede".


- Nije se budila. Jednostavno je bila nejaka da izdrži terapije, a tumor je pritiskao mozak - rekla je Maja i dodala:


PROČITAJTE JOŠ: Tragedija u Rakovici: Devojčica (15) pala u nesvest nasred učionice, pa preminula


"Hvala svima što ste bili uz Sofiju do poslednjeg minuta njenog života. Hvala vam svima što ste se na sve moguće načine trudili da joj pomognete. Nažalost, bilo je kasno".


Foto: Facebook


Podsetimo, ovoj devojčici sarkom je dijagnostikovan juna 2018. godine i od tada Sofija nije mogla normalno da jede i stalno je bila u jakim bolovima.


Bilo je veoma teško pronaći inostranu bolnicu koja će je operisati, jer se njeno zdravstveno stanje znatno pogoršalo. Ipak, jedna bolnica iz Grčke pristala je da leči devojčicu.


Sofija je pre 10 dana otputovala za Atinu gde je trebalo da se podvrgne operacijama i terapiji.


(telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Stanko Opacic

15.11.2019. 21:52

Neka je dragi Bog sa tobom djete moje, a ocu da Gospod dragi da nekako proba ublaziti neizmjernu tugu.

nebojsa

17.11.2019. 11:34

Poslednji pozdrav preminulom andjelu,a vi srbi uzmite se u pamet saljite poruke za pomoc ostalim andjelima a ne sto glasate i zovete rijalitije te glasate za gluposti za kurve i prevarante,razmislite i budite humani 10