Dvadesetčetvoročlana porodica Savić iz sela Koretište, nadomak Gnjilana, uskoro će dobiti novu kuću, čije temelje je danas osveštao vladika raško-prizrenski Teodosije sa sveštenstvom, predstavnici donatora, humanitarnih organizacija i komšije.


Savići, njih 24, žive u zajedničkom domaćinstvu, najstariji je Predrag (52), a najmlađi je Mladen, koji ima samo godinu dana.


Od najveće je važnosti vaša odanost i rešenost da ostanete na ovim prostorima, ali i pružena ruka naših dobrotvora poput košarkaša Marka Kešelja," rekao je vladika Teodosija, javila je RTV Puls, a preneo portal Kosovo onlajn.Pročitajte još: NOVI DOM SAVIĆIMA SA KOSOVA: Marko Kešelj i Miroslav Raduljica organizuju humanitarno veče


Novu kuću za Saviće obezbedila je organizacija „Srbi za Srbe“ u saradnji sa „Majkom devet Jugovića“.


Kada smo shvatili u kojim teškim uslovima živi porodica Savić videli smo da im je neophodna nova kuća za stanovanje. Organizovali smo humanitarno veče za izgadnju i opremanje kuće, a u tome nam je mnogo pomogao naš proslavljeni košarkar Marko Kešelj,“ rekao je predstavnik organizacije Igor Rašula.


Pored stare u kojoj su svi živeli, nova kuća će imati oko 100 kvadrata i biće u potpunosti opremljena nameštajem i svim sredstvima za normalan život malih i velikih Savića, koji od stalnih prihoda imaju samo jedan minimalac.


Rok za igradnju kuće je dva meseca.