POSLE tuče koja se u noći između subote i nedelje dogodila između stotinak migranata u Prihvatnom centru Obrenovac, oni su u nedelju prebačeni u Preševo. Zbog sukoba u kojem su korišćene i kamenice, intervenisalo je nekoliko ekipa interventne policije i Žanadarmerije. Na sreću, povređenih nije bilo, a kako saznajemo, uzrok tuče je osveta zbog krađe mobilnih telefona i novca.

Pročitajte još: Tuča u imigrantskom centru u Obrenovcu (Video)

Prema rečima nadležnih iz Uprave kampa Prihvatnog centra za migrante Obrenovac, opšta tuča izbila je između Avganistanaca, Pakistanaca i Indijaca, a zahvaljujući brzoj intervenciji Komesarijata za izbeglice i policije, situacija je smirena veoma brzo. Iako je prvobitna informacija bila da je u tuči povređen jedan policajac, u kampu tvrde da povređenih nije bilo. Iz MUP se povodom ovog slučaja nisu oglašavali.

- Veliki broj migranata učestvovao je u tuči, njih stotinak, ali smo reagovali brzo i pozvali pomoć iz Beograda, tako da smo stabilizovali stanje - kažu u Prihvatnom centru.

Sitacija u kampu danas je bila mirna, kako su mogli da se uvere i reporteri “Novosti”. Jedino je, iz preventivnih razloga, ispred kapije dežuralo jedno vozilo interventne policije.

- Verbalni sukobi i tuče između migranata su česti, dešavaju se bar jednom nedeljno, ali nikada nisu bili ovako masovni. Sukobi najčešće nastaju zbog pokušaja krađe i te njihove netrpeljivosti - kažu u Centru.

I predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković potvrdio je da je situacija u obrenovačkom prihvatnom centru mirna, a, kako kaže, ono što je najvažnije jeste da vinovnici više nisu u kampu.

- Očekujemo da se situacija stiša - kaže Čučković. - Pojačane su mere bezbednosti. Bilo je i ranije problema, ali je ovo prva masovna tuča...

POKUŠALI I DA OTMU BEBU

INCIDENATA u Obrenovcu u kojima su učestvovali migranti bilo je i ranije. U februaru su Obrenovčani prijavili da su četvorica migranata napala jednu osobu i pokušala da otmu bebu u kolicima. Obrenovčani su više puta potpisivali peticije za izmeštanje prihvatnog centra iz Obrenovca.