БЕОГРАД - Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић изјавио је данас да је формирање Академије пословних струковних студија Београд најбоље решење за град, студенте и професоре и да је то модел по коме ће се у будућности повезати струковне установе.

Шарчевић је то казао приликом посете Високој школи струковних студија у Блацу, која је Одлуком Владе Србије постала део Академије пословних струковних студија Београд.

"За студенте све остаје исто. Формира се другачији менаџмент. Формирање Академије има за циљ да се постигне већи квалитет у струковном образовању…", казао је Шарчевић, а саопштило Министарство.

Он је навео и да ће у састав будућих академија струковних студија моћи да буду укључено од две до пет установа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Спајају се медицинске школе

"Од 1. октобра наредне године све струковне установе ће бити у склопу оваквих академија. Академије морају бити боље повезане са привредом, као и са универзитетима, што је у циљу квалитета. За школу у Блацу сам имао решење или да је потпуно угасим или да је фузионишем. Мислим да је ово боље решење и за град и за студенте и професоре", рекао је Шарчевић.

Вршилац дужност директора Академије пословних струковних студија Београд Саша Бован оценио је да је формирањем те установе направљен модел за будуће школе струковних студија.

Министар је током боравка у Блацу посетио Предшколску установу "Наша радост" и разговарао са представницима Општине Блаце.