Kada god pokuša da nas čačne oko Račka, prištinsko rukovodstvo uvek iščačka laž. Kako onda, 1999. godine, tako i danas.

I onaj američki general Vilijam Voker, koji sada sanja stvaranje velike Albanije, verovatno još pod uticajem svog "flaširanog prezimenjaka", Džonija, i dalje tvrdi da su u Račku ubijani civili. I nikako da se otrezni od ove laži, koja je bila jedan od glavnih povoda NATO agresije na našu zemlju.

Za tu laž zna ceo svet, ali to neće da znaju sada već odlazeći albanski lideri. Tači, Haradinaj..., opijeni mržnjom, kao poslednjom rundom pred svoj politički fajront, nazdravljaju lažima. Pokušavajući da sakriju svoje zločine i zaštite se od suda istorije.

I sve bi možda bilo po onoj narodnoj "psi laju, a vetar nosi" da takozvane kosovske institucije ne nastavljaju obračun sa Srbima. Poslanik Srpske liste Ivan Todosijević iz Zvečana po prvostepenoj presudi dobio je dve godine zatvora zbog izjave da je Račak izmišljen. I nisu se tu zaustavili. I protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Prištini je podneta prijava "zbog negiranja zločina i masakra u Račku"?!

Pročitajte još - SLUČAJ RAČAK: Podvala SAD koja traje dve decenije

Jasno je da je u pitanju još jedna prljava igra Prištine, koja pokazuje da oni ne žele nikakav dogovor sa Srbijom, već samo dalje zaoštravanje situacije. Da je to tako, potvrđuje i govor Aljbina Kurtija na skupu "Balkanski dijalozi". Ističući nekakva svoja tri principa za nastavak dijaloga sa Beogradom, on je rekao da neće predsednika Srbije za pregovaračkim stolom. Baš, principijelno!

Kurti, koji se pridružio svojoj "kafanskoj bratiji", hteo bi da drmne još jedan poen s nogu pre nego što sedne u fotelju. Ali morao bi da se pripazi. U medicini je poznato šta nastaje kada čovek počne da govori sam sa sobom. I ne zove se dijalog.