Kako da čistite PVC stolariju

V. N.

11. 09. 2016. u 14:06

Како да чистите ПВЦ столарију
Održavanje okvira i mehanizama na plastičnim prozorima mora da bude što redovnije

PVC stolarija je postala uobičajena u našim domovima i zato je dobro da se informišete kako je na pravi način treba održavati.

Čišćenje i održavanje PVC prozora je neuporedivo lakše nego kada su drveni jer su oni izdržljivi i veoma otporni na spoljne uticaje, ali im je ipak neophodna nega kako bi zadržali svoje odlične karakteristike.

Okvir prozora je upadljiv pa ga zato treba pažljivo čistiti da bi ostao sjajno beo i da ne dobije sivu patinu. Dovoljno je da imate meku krpu, malo tople vode i sapunice, koja ne treba da bude mnogo “jaka”.

Generalna preporuka je da što redovnije čistite okvire, naročito spolja, da ne bi potamneli. Održavanje je neophodno i za ručke i brave na prozorima, ali to možete da radite jednom u tri meseca. Nakon što ih očistite od prljavštine i prašine, mehanizme na prozorima možete i da isprskate sa malo ulja, da ih malo podmažete kako ne bi zablokirali jer su izloženi vodi i vlazi. Ukoliko vam se to već desilo, naprskajte ulje na mehanizme i probajte da li su “proradili”, ako ne, prskajte pomalo dok se to ne dogodi.

Preporuke su da sve ove elemente treba prati bar nekoliko puta godišnje, da bi prozori ostali lepi i blistavi. Nikako ne treba da zaboravite da sapunicom i vodom treba da perete i plastične roletne makar jednom u tri meseca jer one trpe najviše negativnih vremenskih uticaja. Ukoliko ih zapustite, teško ćete posle moći da ih dovedete u red da izgledaju kao kada ste postavili prozore.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)