Kako da se izborite sa celulitom

30. 04. 2012. u 12:03

Lepa Mastilović, najpoznatija kozmetičarka savetuje čitaoce "Života plus": Vrsta celulita ima koliko i razloga koji ga stvaraju

Sa dolaskom lepog vremena većinu žena muči isti problem, kako da se oslobode celulita za kratko vreme. Stručnjaci uvek napominju da o telu treba brinuti preko cele godine kako bi izbegli nastajanje pomorandžine kore.

S obzirom na tempo življenja i sve manje slobodnog vremena, mnoge žene rešenje ovog problema ostavljaju za ovo doba godine. U susret im ide i veliki napredak kozmetičke industrije, pa je u ponudi sve veći broj novih tretmana i preparata koji efikasno i brzo skidaju celulit.

Ovo oboljenje potkožnog tkiva nastaje usled poremećaja metabolizma na manje prokrvljenim mestima, kao što su butine, kukovi, potkolenica, kolena, nadlaktice, stomak, gluteusi, leđa i ređe vrat. Preduslov njegovog pojavljivanja je loša cirkulacija koja za posledicu ima nagomilavanje tečnosti i smanjeno izbacivanje toksina.

Prerano deformisanje potkožnog tkiva svakako podstiče i savremeni način života, kao i nepovoljan hormonski status, loša ishrana, nedovoljno tečnosti, stres...

MEZOTERAPIJA"Mezoslim" tretman ide u dva pravca. Jedan je sliming tretman za redukciju tvrdog celulita, a deluje i na razlaganje masnog tkiva. Drugi je remodeling za redukciju mekog celulita i oblikovanje tela. Rade se serije u proseku od šest tretmana jednom nedeljno i održava se jednim mesečno.
Celulit ne treba mešati sa gojaznošću, jer napada i vitke i manje vitke ženske osobe i to više od 90 odsto. Vrsta celulita ima koliko i razloga koji ga stvaraju.

Stručna nega
Lečenje celulita nije jeftino i ne zasniva se samo na tretiranju u salonu, svakako je potrebna i produžena nega kod kuće. Uspešnost zavisi od terapeuta i terapije, a naravno i od toga koliko i vi u tome učestvujete slušajući savete i poštujući pravila u koja će vas uputiti stručnjak. Jedino se vreme koje je potrebno ne može precizirati, jer zavisi od vrste celulita, njegove starosti i vaše upornosti.

* Od vrste celulita, takođe, zavisi koji će se tretman primeniti. Ponekad je dovoljna ručna masaža i limfna drenaža. Najuspešniji tretmani protiv celulita mnogih velikih kozmetičkih kuća podrazumevaju i kombinaciju sa ručnom masažom koju nijedan aparat do sada nije uspešno zamenio.

* Kada imamo celulit kombinovan sa atrofijom mišića najbrže se rešava aparatom za stimulaciju mišića koji uspešno zamenjuje vežbanje.

* Kod zapuštenog celulita rade se kombinacije tretmana i to u serijama, da bi se dobili zadovoljavajući rezultati, jer zastareo celulit ne možete ukloniti bez pomoći stručnjaka u kozmetičkom salonu.

Santronik sistem

Ovaj tretman pokriva cele noge do struka, kao i ruke, ako je potrebno. Zasniva se na "santronik-elektrolipos" kolekciji koja se radi sa pet preparata. Prvo se telo tretira pilingom, koji se zatim opere razmašćivačem, kako bi elektroliti u preparatu nesmetano unosili energiju u ćelije. Sledeća etapa je nanošenje anticelulit provodljivog gela na sve tretirane zone i postavljanje duplih elektroda uvučenih u frotirske presvlake. Posle pola sata tretman se nastavlja ručnom masažom i šok gelom koji izaziva jaku cirkulaciju.
Preporučuje se serija od 12 tretmana, dva puta nedeljno, a održavanje jednom mesečno. Pre ili posle tretmana mogu se koristiti i aparati za stimulaciju mišića što uspešno pojačava učinak. I ultrazvuk je, takođe, jedan od načina razlaganja celulita, pa se može kombinovati i sa santronikom. Tretman traje od 90 do 120 minuta.

Reperchage tretman
Telo se pakuje kvalitetnim preparatima specijalno napravljenim od morskih algi, koje obogaćuju tkivo oligoelementima i vitaminima. Celo telo umota se u elastične zavoje prethodno natopljene rastvorom morskih algi i eteričnih ulja koja ubrzavaju cirkulaciju. Sledi uvijanje u aluminijumsku foliju koja zagreva telo i podstiče znojenje. Kada se skine folija radi se ručna masaža koja razlaže nepoželjne naslage uz korišćenje anticelulit kreme. Po potrebi telo može da se zagreva i termoćebetom.

Gipsane bermude
Još jedan od dobrih tretmana koji uz uklanjanje celulita oslobađa i višak vode vezane kao otok u nogama i donjem delu tela. Radi se naizmenično prednja i zadnja loža. Nanosi se nekoliko preparata, a preko njih stavlja se prilično debela maska koja dok se suši pomaže prodiranje preparata i delovanje na kožu i potkožni sloj. Ovaj tretman se posebno preporučuje punijim osobama, kao i onima koji imaju problem sa otocima.

Za mlađe devojke
Kod mladih devojaka gde celulit nije dobio mnogo slojeva radi se samo ručna masaža sa anticelulit programom i pakovanjem u foliju. Radi se oko desetak tretmana može i svaki dan, pa su idealni u pripremi pred more.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije