GRUPE od sedam gledalaca kretaće se od scene, preko garderobe, šanka, fabrike, bašte, do ženskog toaleta - prateći premijerno predstavu "Kretanje" Jovane Tomić. Svakoj od pet grupa (ukupno 35 gledalaca) posvetiće se jedan od glumaca i prepustiti je sledećem... Kako će sve to izgledati u zatvorenom prostoru Bitef teatra publika će videti večeras, dok će gledaoci na gostovanjima imati, verovatno, neki drugi prostor i doživljaj. Tako će svako izvođenje biti drugačije i jedinstveno.

Namera autora je da posetioci urone u različite svetove, od kojih svaki nudi intimni monolog o usamljenosti. Predstava je nastala po tekstu Dimitrija Kokanova i treba da publici pruži doživljaj "ekskluzivnosti i uzbudljive taktilnosti", zahvaljujući blizini izvođača, plesača i glumaca.

Zanimljivo je da u predstavi ima pet monologa, od kojih su dva "pripisana" neživim bićima, jer se istražuje neka stanja i osećanja poput patnje, nade, samoće - u oba sveta. Još jedan od smišljenih kurioziteta je i način na koji je Bitef teatar organizovao susret s novinarima: "u kretanju", vodeći ih kroz prirodne, umetničke, ali i duhovne znamenitosti Levča i Šumadije.


Pročitajte i: Premijera filma (ne samo) o Andriću: Produkcije RTS treću godinu zaredom na Festu- Govoriti javno, govoriti drugima svoje introspektivne sadržaje jeste uznemiravanje sebe, a onda i drugih - svedoči Jovana Tomić o monolozima iz kojih se sastoji predstava. - To jeste davanje prostora emocijama i intimi.


EKIPA NA SCENI

U predstavi igraju Aleksandar Đinđić, Ana Mandić, Jelena Ilić, Milica Stefanović i Pavle Mensur. Scenografiju je uradila Jasmina Holbus, a kostime Selena Orb.