Tri ljubavi za tri života: Neda je tri puta volela ali nikada sebe

Radmila Radosavljević

18. 01. 2020. u 17:42

Три љубави за три живота: Неда је три пута волела али никада себе

Sa suprugom Miloradom Mešterovićem

Diva tužnog pogleda (5): Mnoge stvari sam savladala, a ta veština ljubavi prema sopstvenom biću ostala mi je enigma, govorila je Neda

MNOGO sam volela ulogu Delfine u filmu "Ne okreći se, Delfina". Bila je teška, ozbiljna, i prepoznavala sam je u sebi. Delfina je sebi zacrtala da prepliva Lamanš po svaku cenu. Mnogo joj se toga isprečilo na putu, ali uspela je. A kad su je dočekali novinari, slava i raskoš, shvatila je da to nije njen život, okrenula se i otišla u nepoznatom pravcu. Jer, njoj je bilo važno samo da prepliva Lamanš. Meni se danas čini da sam i ja preplivala svoj Lamanš - govorila je Neda Arnerić, glumica čiji život i sam podeća na veliki uzbudljiv film.

Njen prvi brak bio je s rediteljem Dejanom Karaklajićem, s kojim je 1977. snimala komediju "Ljubavni život Budimira Trajkovića". Proveli su zajedno dve godine, a iz tog braka ostali su joj pas, pinč, koga joj je Dejan poklonio, i prijateljstvo. Drugo venčanje bilo je veliko iznenađenje - udala se za legendarnog glumca Radeta Markovića, koji je od nje bio stariji čak 32 godine.

S njim sam proživela tri divne godine, i nisam shvatala zbog čega se svi zgražavaju, jer smo se fenomenalno uklapali. S njim sam naučila da volim ozbiljnu muziku, da čitam pametne pisce, pripremam ulogu za pozorište. Naučila sam da skijam, da igram tenis, da šetam po planinama. A sreli smo se na snimanju filma "Tajvanska kanasta", koji je režirao njegov sin Goran, koji je takođe stariji od mene. Goran je bio beskrajno duhovit prema meni, zvao me je maćehom i tražio od mene džeparac za izlazak - pričala je Neda.

Trećeg supruga, doktora Milorada Mešterovića, koji joj je, kako je opisivala, bio sve - muž, ljubavnik, brat, otac, sin, prijatelj, upoznala je 1981. na predstavi "Mušica" u pozorištu "Dvorište".

- Bila je to ljubav na prvi pogled, počeli smo da živimo zajedno posle nekoliko dana. Imala sam sreću, jer je naš odnos bio divan. Nismo imali decu, a u brakovima bez dece supružnici su emotivno mnogo više vezani jedan za drugog, otvoreniji, privrženiji - govorila je Neda za naš list u jednom od svojih poslednjih intervjua.


PROČITAJTE JOŠ: "Nema više Nede, nema one predivne dame, nema moje prijateljice": Potresan govor Feđe Stojanovića na komemoraciji glumici


Saznanje da se njen Mile, kako ga je zvala, razboleo od neizlečive bolesti, bio je razlog, kako se spekulisalo u medijima, njenog pada sa terase 9. maja 2016. Bliski Nedini pijatelji već tada su bili vrlo zabrinuti, jer im se poverila da ona neće umeti da živi bez njega. Najveća ljubav naše dive otišla je sa ovog sveta sredinom decembra 2018, a nju su lekari 27. februara prošle godine jedva spasli posle ogromne doze tableta za smirenje koju je popila.

Glumica koja je do kraja svog života ostala simbol mladosti i lepote, 10. januara na onom svetu pridružila se svom suprugu.

- Mislim da je moj najveći problem u tome što nisam naučila da volim sebe. Mnoge stvari sam savladala, a ta veština ljubavi prema sopstvenom biću ostala mi je enigma. Posle Miletove smrti pokušavam da se nekako pridržavam sama za sebe, ali jako je teško - rekla je Neda u jednom TV intervjuu samo nekoliko nedelja pre smrti.


TEŠKO JE PRONAĆI MIR

"TEŠKO mi je da pronađem svoj mir, ne znam zašto mi se ružni trenuci više urezuju u pamćenje. Počnem da mislim o nečem lepom, ali uleti, ničim izazvano, neko teško, ružno sećanje. Radim na tome da se lišim teških uspomena, i zato dosta putujem. Onda sam radosna kad se vratim, i kad čujem od svojih komšija i sugrađana da im je drago što me vide. Valjda sam zaslužila tu ljubav, jer je i ja njima dajem", govorila je Neda, koju smo na trenutak upoznali i kao poslanicu Demokratske stranke u Skupštini Srbije.


Kraj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije