Mićanoviću nagrada ”Milivoje Živanović”

T. M.

07. 04. 2011. u 21:03

Glumac Dragan Mićanović pobednik Svečanosti ”Milivoje Živanović” u Požarevcu

POŽAREVAC - Za pobednika šesnaestih Glumačkih svečanosti “Milivoje Živanović”, proglašen je beogradski glumac Dragan Mićanović, za tumačenje tri uloge u predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta “Iz junačkog života građanstva” Karla Šternhajma, u režiji Ive Milošević.

Prema obrazloženju odluke stručnog žirija (Đurđija Cvetić, Ružica Sokić i Milivoje Mlađenović) “gradeći tri uloge u predstavi, izuzetno rafiniranim glumačkim sredstvima, pažljivo nijansirajući različite sudbine, Mićanović je pokazao vrhunsko umeće glumačke transformacije koja je svojstvena samo najboljima”. Pobednik je osvojio statuetu Milivoje Živanović, rad vajara Jovana Soldatovića, a u njegovu čast Atelje 212 izveo je predstavu “Pazarni dan” Aleksandra Popovića, u režiji Egona Savina.

Osim Mićanovića, u konkurenciji za glavnu nagradu bili su još: Dragan Petrović Pele, koji je proglašen pobednikom prve festivalske večeri, za ulogu Veselog u predstavi “Život u tesnim cipelama” Zvezdara teatra, Milena Dravić, nagrađena za ulogu u predstavi BDP-a “Harold i Mod”, Nataša Ninković, za ulogu Hede Gabler u istoimenoj predstavi beogradskog Narodnog pozorišta i Biljana Đurović, za ulogu u predstavi “Karolina Nojber” pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara.

Svojom pobedom Mićanović se pridružio dosadašnjim laureatima Glumačkih svečanosti, među kojima su Ljuba Tadić, Petar Banićević, Voja Brajović, Gojko Šantić, Mihajlo Miša Janketić, Predrag Ejdus, Đurđija Cvetić, Radmila Živković, Dragan Petrović-Pele, Ružica Sokić, Boris Isaković, Milan Gutović, Gordana Đurđević-Dimić i Tihomir Stanić.


“SUMNJIVO LICE”

KAO i svake godine, pozorišni program priređen je i za publiku u obližnjem Kostolcu, za koju su izvedene predstave “Sumnjivo lice”, u režiji Božidara Đurovića (“Zvezdara teatar” Beograd) i “Državni službenici”, u režiji Egona Savina, (NP Beograd).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

sumadinac

08.04.2011. 08:49

uspeh selektora Djurovica.....zena dobila nagradu....zar je moguce!!!!!!?????????

mala_ispravka

08.04.2011. 08:51

Predstavu ''Drzavni sluzbenici'', Narodnog pozorista u Beogradu je rezirala Djurdja Tesic, ne Egon Savin.