ŽIVOT U STRAHU: Napadi na Srbe na KiM ne prestaju jer nema kazni za vinovnike

Dragana Zečević

12. 04. 2021. u 12:09

I pored toga što politički predstavnici Srba sa KiM i državni vrh Srbije konstantno apeluju na međunarodnu zajednicu da preuzme svoj mandat iz okvira Rezolucije 1244, ta ista rezolucija godinama je mrtvo slovo na papiru

ЖИВОТ У СТРАХУ: Напади на Србе на КиМ не престају јер нема казни за виновнике

Novosti

SVE dok vinovnike napada na Srbe na Kosovu i Metohiji ne pronađu i ne kazne napadi će se ponavljati!

Rečenica koju često koriste politički predstavnici Srba sa Kosmeta u ovom slučaju je više nego tačna. Da je bezbednost Srba u našoj južnoj pokrajini toliko krhka, praktično je i nema, pokazuje poslednji primer napada Albanaca na dvojicu srpskih mladića u bašti kafića u Severnoj Mitrovici.

- Udarali su nas flašama po glavi i psovali - izjavio je Radomir Simović, jedan od napadnutih.

Besomučni atak na mladiće zabeležile su i kamere. Napadači, koji su pobegli u južni deo grada, nisu otkriveni, pošto očigledno za to ne postoji ni volja ni profesionalizam kosovske policije. Jer, napasti i pretući Srbe usred bela dana i ostati nekažnjen znači dopuštanje napada na Srbe.

Pre petnaestak dana napadač, takođe Albanac iz južnog dela grada, koji je ispred kioska brze hrane u severnom delu grada nožem posekao srpskog mladića dok je čekao u redu, a kojeg je policija, čudom, privela, proglašen je "psihički nestabilnim". Da li je psihički nestabilan bio i mladić iz Prištine koji je pre 17 godina iz automobila u pokretu, takođe ispred kisoka brze hrane u Gračanici, hicima u potiljak ubio mladog Dimitrija Popovića. Sasvim sigurno - nije, jer se prethodno drugovima u kafiću u Prištini pohvalio "da ide za Gračanicu da ubije nekog Srbina".

I pored toga što politički predstavnici Srba sa KiM i državni vrh Srbije konstantno apeluju na međunarodnu zajednicu da preuzme svoj mandat iz okvira Rezolucije 1244, ta ista rezolucija godinama je mrtvo slovo na papiru.

A Srbi na KiM i dalje žive strahujući da li će se ponovo neki Albanac, pre nego što krene u napad, hvaliti: "Idem da ubijem Srbina".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda