KRIVICA NA TRI ADRESE: Korona-žurke ogolile ludilo i neodgovornost - i onih koji u tome učestvuju, i onih koji treba da ih spreče

Ivana Mićević

01. 03. 2021. u 12:09

Kada se u dvomilionskom Beogradu otkrije jedno okupljanje dnevno, to više deluje kao predstava nego kao ozbiljna namera da se bahaćenje zaustavi

КРИВИЦА НА ТРИ АДРЕСЕ: Корона-журке оголиле лудило и неодговорност - и оних који у томе учествују, и оних који треба да их спрече

Novosti

KOMUNALNA milicija i inspektori rasturili su pre dve večeri korona-žurku u hangaru na Starom sajmištu. Koliko ludila u jednoj vesti! Od toga da se stotinu ljudi zabavlja na mestu stratišta, do toga da im je provod na vrhu svih životnih prioriteta.

Važniji od toga da bi mogli da se zaraze i umru, da bi mogli virus da donesu kući, pa da zbog korone izgube nekog od svojih najmilijih. Važniji i od vapaja lekara kovid-bolnica, koji godinu dana, osim što ne idu na žurke, ne mogu spokojno ni da zagrle svoju decu, a neretko nemaju vremena ni da spavaju koliko treba.

I čudili bismo se ovoj vesti još da nije stigla nova, da je u nedelju ujutro u jednom beogradskom klubu rasturena dnevna žurka. Korona--partiji otkriveni su i u drugim gradovima, organizatori i vlasnici privedeni, pisane kazne...

Ali, gde su posledice za sve one za koje se ove fešte prave? Njima je, izgleda, jedina kazna što im je provod pokvaren. Ili eventualno 5.000 dinara što nisu nosili masku.

Ovaj problem ima i trećeg krivca - inspekcije! I dr Ivo Udovičić, načelnik vojne kovid-bolnice na Karaburmi, rekao je na poslednjoj sednici Kriznog štaba da inspekcije nisu dobro radile svoj posao, posebno u planinskim centrima, odakle dolazi mnogo zaraženih. I tamo su dozvolili žurke, a tek sporadično pisali su poneku kaznu. A i kada u dvomilionskom Beogradu otkriju jedno okupljanje dnevno, to više deluje kao predstava nego kao ozbiljna namera da se bahaćenje zaustavi.

Pošto onima koji se zabavljaju na nelegalnim žurkama pameti očigledno manjka, ne možemo ih pozivati da se opamete. Jedini način da se zaustave pohlepni ugostitelji i nerazumni gosti je da inspekcija i milicija prionu na posao i pokažu da im je stvarno stalo da se izborimo sa epidemijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)