SRBIN NA OBELEŽAVANjU “OLUJE”: Sada je potrebniji zdrav mozak i čist razum, nego jak želudac

Dragutin STEVANOVIĆ

31. 07. 2020. u 11:38 >> 11:38

СРБИН НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ “ОЛУЈЕ”: Сада је потребнији здрав мозак и чист разум, него јак желудац

Novosti

Kakav će boljitak imati Srbi u Hrvatskoj od toga što će se Milošević pojaviti u Kninu?

MOŽDA se hrvatska vrhuška sprema da ove godine, sa kninskog trga, progovori o nevinim srpskim žrtvama, proteranim životima, otrgnutim detinjstvima, teroru nad starima koji nisu hteli da beže sa svog praga...

Možda će i Ante Gotovina, kome se sudilo u Hagu, pognuti glavu i priznati da je i pod njegovom komandom počinjen organizovan progon čitavog jednog naroda...

Kada bi ovo bio scenario, mnogi Srbi, bez obzira na to gde se nalaze, poželeli bi da ove godine budu u Kninu, na obeležavanju "Oluje". Ali, Zagreb će i sada slaviti godišnjicu "veličanstvene vojno-policijske akcije", s tim što su sada bili uporni u pozivima Srbima da im se pridruže. Kolebanja su ih samo ohrabrila.

Novoizabrani potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević, koji je došao na funkciju kao predstavnik Srba - najavljuje premijer Andrej Plenković - ići će na proslavu u Knin!

- Ako je moj dolazak gest, imam želudac za svaku vrstu gesta za koju smatram da bi poboljšala status moje zajednice - govorio je Milošević prethodnih dana.

Puno uvažavanje i divljenje zaslužuju naši sunarodnici koji već decenijama biju bitku za opstanak na KiM, u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Hrvatskoj... I nema ljutnje, kad, pritisnuti mukama, kažu: "Lako je srbovati iz Beograda." Razumemo. Samo ne razumemo kakav će konkretno boljitak imati Srbi u Hrvatskoj od toga što će se Milošević pojaviti u Kninu? Kako će to oterati košmare preživelih iz izbegličke kolone od 250.000 ljudi?!

Milanoviću, Plenkoviću i ostalima u Zagrebu treba makar jedan Srbin da bi oprali mračan istorijski dan. Da trajno udare pečat "odobreno" na Tuđmanovu naredbu da "hrvatske snage treba da nanesu takve udarce da Srbi praktično nestanu".

Zato je političkim predstavnicima Srba u Hrvatskoj sada bio mnogo potrebniji zdrav mozak i čist razum nego jak želudac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

milovan

31.07.2020. 11:51

Pa tko ikada bude glasao od Srba za nekog Srbina u Hrvatskoj,taj je l.d!! Bolje odmah glasati za HDZ. Jer su isti. Ovi nasi Srbi samo pune vlastite dzepove.

Tomić

31.07.2020. 12:02

A sta bi tu normalan čovek, čovek koji nije ekstremni nacionalista, čovek koji ne mrzi nikoga iz drugih nacija, mogao komentarisati? Prvi koji trebaju povući korak ka pomirenju su oni koji su prouzrokovali egzodus 250 000 ljudi sa svojih ognjišta, a tek nakon toga bi se moglo desiti i trebalo možda desiti da u Knin ode i predstavnik Srba.

Milovan Mamula

01.08.2020. 06:56

@Tomić - Pa kriv je valjda onaj koji im je naredio da napuste sopstvene domove u kojima vekovima žive .... a i oni koji su im govorili da nikada to neće biti Hrvatska ... i da su im Hrvati vekovni neprijatelji ... A evo ... izbeglica je poslanik u Hrvatskoj skupštini ili Saboru a Miloševic potpredsjednik vlade ... Pametnom dosta !

buki

03.08.2020. 02:29

@Milovan Mamula - А како су прошли оних преко хиљаду већином стараца, који нису послушали "наредбу" и остали у својим домовима? Нема их више. Паметном доста.

Gradimir

31.07.2020. 12:15

Zdrav razum je ustupio mesto nekom ili nečijem bolesnom interesu. Ne vidim opravdanje za prihvatanje totalnog omalovažavanja svog naroda. Potez vidim kao završni pečat na zlu sudbinu Srpskog naroda i davanje legaliteta strašnom zločinu.

Komandant 1001

31.07.2020. 12:45

Neverovatno !!! Zdrav razum ovo ne može da podnese. Nož u leđa! Izdaja! Plenkovićev privatni Srbin Milošević ovim izletom u prazno ne može biti moj, mog Naroda predstavnik. Miloše(plenko)viću sa svetkoivine "oluje" u Kninu ponovo si oterao Srbe Krajine.

maniks

31.07.2020. 13:06

Pllenkovic je trazio nekog Srbina koji bi dosao na obelezavanje ustasko teroristicke akcije uz ponudu da bude podpredsednik bez ikakvih prava. Pitace se isto koliko i Bugarska u EU. Nazalost takvog bez mozga sa jakom zeludcem nacicete i u Beogradu kod nekih nazovi politicara.

BG 1955

02.08.2020. 01:29

Ispravna konstatacija da u ovom momentu Zagrebu treba jedan Srbin da se legalizuje zlocin. Zasto li je Milosevic prihvatio tu ulogu? To zna samo on, mi mozemo da nagadjamo. Ne bi rekao da je vodjen zdravim razumom ako ocekuje ista bolje za Srbe u Hrvatskoj. Srbi su tamo tretirani kao krpa za otiranje kaljavih cipela, a nakon ovoga ce na njih gledati kao na onu stvar na kisi. (Izvinjavam se na grubom poredjenju, ali...). No, treba priznati da Milosevic ima zeludac. Stvarno treba "svariti" sve sta su proziveli njegovi sunarodnici, da ne govorimo o porodicnoj tragediji, ubistvo babe, pa otici na mesto gde se sve to slavi.

Patriota77

02.08.2020. 21:54

Борисе Срам те и стид било! Ја се на твом месту не бих више звао Србином.Укаљаћеш образ и част многих добрих и часних Срба крајишника! Размисли још једном,јер после тог чина који намераваш нећеш моћи да се опереш ни ти,ни твоја поколења! Проклињаће те сви твоји најмилији и бројни земљаци занавек! Ако немаш друго решење дођи да обрађујеш плодну земљу у матици Србији али ћеш сигурно зачувати част,образ и достојанство!!! Још није касно,размисли?!