MILIJARDE

D. Vujičić

03. 04. 2023. u 07:00

NATO izdvaja još 1,1 milijardu dolara za nevladine organizacije koje promovišu "evroatlantske vrednosti", a jedna od takvih u Srbiji je pozvala mlade novinare, članove NVO i "lidere" na kurs o prepoznavanju dezinformacija i borbi protiv njih! I kakve to veze ima za Srebrenicom? Nikakve, sem što ima.

МИЛИЈАРДЕ

Foto: V.Danilov

Kada su Srbi 2016. konačno preuzeli opštinsku vlast u Srebrenici, podigli su krivičnu prijavu vlastima u Sarajevu da istraže kako je nestalo preko milijardu maraka uloženih iz inostranstva u projekte vezane za ovaj gradić, namenjene i za "NVO oporavak" njegovih žitelja i žrtava rata.

U trenutku dizanja optužnice Srebrenica nije imala ni pekaru, ni kafanu, ni mesaru...

Umesto toga, žigosana je epitetom mesta gde se 1995. dogodio novi genocid na tlu Evrope, prvi nakon Holokausta i grozniji od Aušvica. Tom batinom "genocida" Srbi se uporno tuku po leđima uvek kada požele da se "isprave".

I, kakve to veze ima sa Tenesijem?

Tamo je prošle nedelje transrodna osoba ubila šestoro u hrišćanskoj školi.

Poremećena, autistična, žena (28) koja je u stvari muško (Odri Hejl), počinila je zločin nad decom u školi u Grin Hilsu, nedaleko od Nešvila i ostavila "manifest" zašto: zato što je država Tenesi zabranila blokatore puberteta i hirurške intervencije promene pola i tako "čini genocid" nad pravima transrodnih osoba.

Nikavog genocida nad "drugačijima" u Americi nema bez obzira na to što "trans mreže gore" na temperaturi od milijardu uloženih dolara u veliku obmanu.

Takođe, streljanje stotina ratnih zarobljenika, muškaraca starijih od 18, strašan je ratni zločin koji zavređuje tešku kaznu, ali nije genocid!

I, kakve veze imaju mladi novinari i NVO aktivisti koji se zovu u "škole od milijardu dolara"? Sem što imaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna