GORE NEGO TOKOM HLADNOG RATA: Benetovo priznanje o sporazumu Rusije i Ukrajine ukazalo na bezumnu manipulativnu politiku Zapada

Radoje DRAGOVIĆ

08. 02. 2023. u 07:00

ZAPAD je s proleća 2022. odlučio da razbije Putina, a ne da se dogovori sa njim - otkrio je pozadinu pregovora sa Rusijom bivši izraelski premijer Naftali Benet, koji je prošle godine bio deo dijaloga zaraćenih strana.

ГОРЕ НЕГО ТОКОМ ХЛАДНОГ РАТА: Бенетово признање о споразуму Русије и Украјине указало на безумну манипулативну политику Запада

Novosti

On je svetu preneo i dobro skrivanu vest da je Zapad direktno odbacio najmanje 17 nacrta sporazuma između Rusije i Ukrajine.

Benet je tako, posle Angele Merkel, drugi akter svetske politike koji je bacio novo svetlo na okolnosti ruske invazije na Ukrajinu. I još važnije - ogolio lakoću laži na kojima počiva zapadno viđenje ukrajinske krize.

Zarad javnog mnjenja, podrške građana ili makar pasivnog protivljenja mešanju u rat na istoku Evrope, Zapad je stvorio čitavu himeru njegovih uzroka i posledica. Rusija je, po ovom čitanju, zavisna od agresije, Putin poludeli diktator koji ne vlada svojim postupcima, a cilj rata je golo osvajanje teritorija. Amerika i EU, kao i uvek, čvrsto su na strani slabijeg, duboko brinući o pravdi, svetskoj demokratiji i ljudskim pravima svakoga na planeti.

Zvuči poznato?

Na isti način slušali smo uspavanke svetske javnosti velikih američkih i britanskih spin doktora - 2011. da Asad redom strelja i spaljuje čitave gradove, 2003, da Irak raspolaže hemijskim oružjem za masovno uništavanje, a 1999. da je u borbi protiv terorista SR Jugoslavija izazvala humanitarnu katastrofu.

Baš ovakve lake laži Zapada oko teških i najtežih pitanja svetske politike dovele su svet u situaciju da je danas gore nego što je bilo tokom Hladnog rata. Razmerama razotkrivenih manipulacija zapadne elite teško su obrukane i diskreditovane, a puno poverenje u njih imaju samo one države koje zavise od zapadnog novca ili strahuju od njihovih raketa i tenkova.

Benet je to makar pošteno rekao, i spasio svoju diplomatsku dušu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri