BAKIR

Srđan Mišljenović

04. 08. 2022. u 13:02

PONAŠANJE i izjave Bakira Izetbegovića, neprikosnovenog vođe muslimana u BiH, prema susednoj Srbiji idu u smeru one narodne - "samo da komšiji crkne krava".

БАКИР

Novosti

Alijin sin je prihvatio oberučke matricu koja je plasirana sa Zapada i usmerena prema svima koji ne žele da se distanciraju od Rusije i odaberu ukrajinsku stranu. Kad je video da aždaja sa Zapada ne želi da prašta neutralnost Beograda i da svaki čas pojačava pritisak na Vučića, i on je kao provereni megafon stranih tutora osuo paljbu po Srbiji.

- Srbija je razarala na Balkanu, kao što Rusija danas razara u Ukrajini - rekao je lider SDA.

Time se samo poput Aljbina Kurtija uklopio u antirusku histeriju, koja je u njihovom slučaju sračunata i na pokoji poen na domaćem terenu. Jer, Bakir je samo nastavio ono što njegov saveznik iz Prištine uveliko radi nazivajući predsednika Srbije "malim Putinom", smišljeno stavljajući sebe u poziciju Zelenskog, ne bi li podsetio zapadne mentore da što više pritisnu Beograd, koji bi pod "ruskom hipotekom" izgubio pravo na svoje legitimne interese na KiM.

To isto radi i Izetbegović u BiH, s tim što mu je meta Republika Srpska. Prema rečima njegovih Sarajlija, rat je proveo u sefu Centralne banke, ali mu to nije smetalo da pre neki dan u Hadžićima najavi prebrojavanje lovaca, vojnika i dronova - u slučaju, kako reče, najcrnjeg scenarija.

Taj najgori scenario postoji samo u njegovoj glavi. Niko pametan u regionu ne pominje reč rat - osim njega. Da malo bolje sluša šta se u Srbiji priča, čuo bi reči "Otvoreni Balkan", saradnja, trgovina, mir, uvažavanje. Ali uzalud je njemu spominjati sve to. I njegovi i Kurtijevi talambasi čuće se sve dotle dok ih njihovi gospodari malo ne primire. Ako uopšte imaju želju za tim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

VLADA SRBIJE POMAŽE GRAĐANIMA: Evo ko će imati pravo na manje račune za struju