OSTRVSKI DIPLOMATSKI LEŠINARI U AKCIJI: Velika Britanija iz Sarajeva napada Srbiju i Republiku Srpsku

Srđan MIŠLjENOVIĆ

04. 07. 2022. u 12:00

BRITANIJA je ponovo krenula u kolonijalna osvajanja.

ОСТРВСКИ ДИПЛОМАТСКИ ЛЕШИНАРИ У АКЦИЈИ: Велика Британија из Сарајева напада Србију и Републику Српску

Novosti

Ovaj put cilj je Evropa, a centar odakle će vući konce u pokoravanju onih koji ne prihvataju stav kraljice i Ostrva biće Balkan, tj. BiH i Sarajevo. Na desetine ostrvskih diplomatskih lešinara od završetka građanskog rata u BiH utabali su teren u Sarajevu i napravili nezvaničnu bazu odakle već godinama otrovnim strelama gađaju, pre svih, Srbiju i Republiku Srpsku.

Dešavanja u Ukrajini i sukob sa Rusijom došli su samo kao odličan izgovor da Ostrvo povuče zvaničan potez i na sva zvona saopšti kako u Sarajevo šalje vojne stručnjake da "spreče ruski uticaj". I centar koji formiraju nosiće prefiks antiruski. Ono što Boris Džonson i njegov ešalon hijena vešto prikrivaju jeste namera Britanije da zavlada Evropom i da ubuduće stav Starog kontinenta iznosi London, a ne EU.

Evropska unija je izgubila sve bitke koje je mogla, pogotovo kada je reč o zajedničkom delovanju i uticaju na "sopstvenoj teritoriji". Sa Ostrva je EU vešto "minirana" odlukom da je zvanično napuste i sada se sprovodi završna faza plana preuzimanja kontrole. Unija je, ruku na srce, odavno razjedinjena, a kriza u Ukrajini je dokaz da EU nije faktor koji može uticati na dešavanja na tlu Evrope.

To je odavno shvatila Amerika i iz Bele kuće stigao je mig kolonijalnom bratu da je vreme da se Evropa stavi pod njihovu, ali i šapu SAD. Nažalost po region i zemlje Zapadnog Balkana, tek im slede razne krize osmišljene u britanskoj kuhinji, a najveći udar, izvesno je, biće prema Srbiji i Republici Srpskoj, srpskom narodu. Sankcije liderima Srpske su izrečene, Kosovo je već godinama glavni adut ucena Srbije. Aždaja iz Londona se probudila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna