SRBOFOBIMA SMETAO TEMELJNI UGOVOR: Milo zaustavio poslušnike - Crna Gora ima važnijih pitanja

Milutin Sekulović

02. 07. 2022. u 12:00

SRPSKA pravoslavna crkva i država Crna Gora, uprkos brojnim desetogodišnjim opstrukcijama nekadašnjih crnogorskih čelnika koje su često "mirisale" na šovinizam, izvesno je, potpisaće Temeljni ugovor kojim će biti regulisani međusobni odnosi i status Crkve u ovoj državi koja je nastala pod njenim okriljem.

СРБОФОБИМА СМЕТАО ТЕМЕЉНИ УГОВОР: Мило зауставио послушнике - Црна Гора има важнијих питања

Novosti

Ostalo je da se tekst Ugovora, kojim se SPC u Crnoj Gori priznaje pravni kontinuitet od 1219, "overi" u Vladi Crne Gore i Svetom sinodu SPC i da se potpiše u Crnoj Gori, gde ljuti protivnici Crkve i svega što ima predznak srpskog najavljuju čak i "oburdavanje" Vlade mlađanog premijera Dritana Abazovića.

Veliki udeo u tome imaju ministri odbrane i diplomatije, Raško Konjević i Ranko Krivokapić, poznati po srbofobiji, čiji SDP sa svega dva poslanika ima minornu ulogu u novoj skupštinskoj većini, ali i u narodu. To se videlo i na protestu njihovih i pristalica "suverenističkog" bloka pred Vladom, gde ih je bilo svega tridesetak.

- Temeljni ugovor je obaveza države! Ukoliko neko zbog tog ugovora želi da ruši vladu, to me ne interesuje - poručuje Abazović ministrima, njihovim istomišljenicima, "komitama" i ekstremistima iz DPS, koji su se proteklih par dana iz petnih žila upirali ne bi li preko Temeljnog ugovora i priče o "dominaciji SPC nad državom Crnom Gorom i njenom okupacijom", iz temelja poljuljali Vladu.

Međutim, sasvim (ne)očekivano, oglasio se i predsednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović, koji je svojevremeno pričom o osnivanju partijske crkve i probudio histeriju prema SPC, sveštenstvu i vernom narodu.

- Pitanje Temeljnog ugovora nije najvažnije pitanje za Crnu Goru i njenu budućnost i treba spustiti tenzije - poručuje sad, dajući tako znak svojim šokiranim bojovnicima da je vreme da batale praznu priču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije