KOME SMETA SOKO: Svaki mufljuz i huligan mora da bude suočen sa pravdom

DUŠAN STOJAKOVIĆ

31. 05. 2022. u 10:31

Totalno je ludilo nasrtaj na nešto što je nedvosmislen dokaz napretka Srbije i približavanja Evropi iz mašte u koju prečesto hrlimo željni tamošnjeg kvaliteta života

КОМЕ СМЕТА СОКО: Сваки муфљуз и хулиган мора да буде суочен са правдом

Novosti

ŠTA li se vrzmalo po glavi pojedincu ili grupi koji su kamenicama nasrnuli i oštetili brzi voz "Soko"? Šta im je smetalo? Da li činjenica da je Srbija konačno dobila prugu nalik evropskim? Ili je samo bezumlje i autodestrukcija?

Bog zna. Ali, totalno je ludilo nasrtaj na nešto što je nedvosmislen dokaz napretka Srbije i približavanja Evropi iz mašte u koju prečesto hrlimo željni tamošnjeg kvaliteta života. O motivima možemo samo da nagađamo. Ako su politički, to je katastrofa. Iako smo savremenici samo trećeg razvojnog ciklusa u poslednjih 120 godina, živimo u društvu u kojem je jeres reći da je nešto dobro. Političko-informativna hajka ne dozvoljava da ljudi imaju ukus. Jer, ako je neko iskren i kaže da je dobro imati "Sokola", da je dobro što se završavaju i grade novi auto-putevi, da je bolje tokom korone imati vakcine, ali i tri nove bolnice...? E, onda je bot, sendvičar...

Da zanemarimo činjenicu da je ovaj razvojni ciklus uz one desetogodišnje s početka 20. veka i šezdesetih godina. I da potisnemo ko obavlja najvažnije funkcije, vratimo se na mogućnost da je u pitanju huliganizam. Zašto tako kvasa?

Gde smo kao društvo zakazali? Politički se nikada nećemo složiti. Ali bi i te kako morali da se ujedinimo oko elementarnih ljudskih vrednosti. Da čuvamo ono što je naše. Ono što smo svi platili. Da nam traje, pa makar i za vakat kada neki drugi budu u sedlu.

Da nestrpljivo ne čekamo da se sa "Sokolom" desi nešto loše. Da se ne izmišljaju požari. Samo da ne valja. Da više pažnje u medijima ne dobije pucanje jedne cevi od izgradnje cele bolnice. Cev se reši za sat, bolnica ostaje. Naša je Srbija! A, onaj ko njome upravlja mora da sprovodi zakone. Ni po babu, ni po stričevima. Da svaki mufljuz i svaki huligan bude suočen sa pravdom!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)