ARŠINI: Zapad kroji kapu spram svoje glave i interesa

Jelena Matijević

18. 03. 2022. u 10:23

NA 18. godišnjicu dana kada su na Kosovu i Metohiji goreli vekovi, prokrvarile su ponovo sve naše otvorene rane na koje se isto toliko godina, a može se reći još od 1991, dosipa so zvana "dvostruki standardi".

АРШИНИ: Запад кроји капу спрам своје главе и интереса

Novosti

Obuzet osuđivanjem Rusije i držanjem moralnih pridika na njen račun, vrli Zapad ni juče se, kao ni prethodnih godina, nije setio svojih "zasluga" u Martovskom pogromu Srba 2004.

Sigurno je samo da se već decenijama stara da krvave zločine, pljačke i sva druga bezakonja ozakoni nekim samo njemu razumljivim aršinima.

Uz uobičajenu "pomoć" svojih medija, vesti o pokušaju zatiranja jednog naroda i celokupne njegove baštine, Zapad te 2004, kao i prethodnih godina, gotovo da nije ni objavio. Da je reč o dvostrukim standardima, živi smo svedoci: ti isti mediji nedeljama su opravdano izveštavali o uništenju statua Bude u Avganistanu, ali o stradanju pravoslavne srpske baštine, najvećoj kulturnoj katastrofi posle Drugog svetskog rata, u njihovom prostoru - nije bilo mesta.

Kako je zaboravio pre 18 godina, tako se ni pre dva dana, baš uoči obeležavanja godišnjice Martovskog pogroma, Zapad nije ni osvrnuo na upad ROSU u Štrpce i sela Sirinićke župe, jer su varvarizam i bezakonje skriveni pod izgovorom suzbijanja korupcije u "evropskoj Kolumbiji". Zapad, jasno je, kroji kapu spram svoje glave i interesa, pa štofa nema ni za prognane Krajišnike, ni za srpske žrtve u BiH, ni za punih osam godina stradanja ruske dece i civila u Donbasu, niti za užasno rasplamsavanje nacizma u Ukrajini... Ali, potrudiće se ovih dana da liši Srbiju ruske nafte koju će, naravno, zadržati za sebe... I šta tu nije jasno? Standardi su to. Civilizacijski i demokratski!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!