SARAJEVSKI ŠIBICAR: Komšićeva čestitka tzv. Kosovu je njegov novi adut koji treba da mu pomogne u borbi za još jedan mandat

Srđan Mišljenović

17. 02. 2022. u 10:33

Dopis sročen u sarajevskoj bošnjačkoj političkoj kuhinji, ne tražeći saglasnost svih u Predsedništvu BiH, objavio je baš dok je trajala proslava Dana državnosti Srbije

САРАЈЕВСКИ ШИБИЦАР: Комшићева честитка тзв. Косову је његов нови адут који треба да му помогне у борби за још један мандат

Novosti

HRVATSKI član Predsedništva BiH Željko Komšić, izabran bošnjačkim glasovima, izazvao je još jedan diplomatski skandal uputivši čestitku predsednici samoproglašenog Kosova Vljosi Osmani povodom, kako je naveo, "Dana državnosti Republike Kosovo". Naravno, nije slučajno Komšić uputio čestitku na Sretenje i Dan državnosti Srbije, čijem obeležavanju je prisustvovao i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Sam tajming kada je Komšić obavestio javnost o svom gestu očigledno je dobro osmišljen. Čestitka Osmanijevoj nije otišla sve dok se nije pojavila slika prvog reda sa dodele odlikovanja povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije iz Palate "Srbija", gde su jedan pored drugog stajali predsednik Aleksandar Vučić i Dodik.

To je očigledno presudilo da Komšić brže-bolje, već spremnu čestitku, pošalje Osmanijevoj. Dopis sročen u sarajevskoj bošnjačkoj političkoj kuhinji, ne tražeći saglasnost svih u Predsedništvu BiH, objavio je baš dok je trajala proslava Dana državnosti Srbije.

Koliko Komšić ide glavom kroz zid i sve više opravdava naziv bošnjački član Predsedništva, a ne hrvatski, dokaz je da je čestitao tzv. dan državnosti lažnoj državi čiju nezavisnost Bosna i Hercegovina ne priznaje. Izborna je godina u BiH, Komšić hoće po još jedan mandat, ali ga nema ako i Bakir Izetbegović ne izvrši mobilizaciju svojih glasača, i to rade ne pitajući za cenu. A najveći efekat s minimalnim ulaganjima postiže se udaranjem po Srbima, Srpskoj i Srbiji.

"Sitni prevarant i manipulant, politički šibicar na političku scenu, još jednom je pokazao da ne može bez provokacija. Komšić je i demonstrirao svoje domete kada je u pitanju zajednički život u BiH", rekao je Dodik. Pametnom dosta!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna