MURAL: Mihajlo Hrastov, osuđeni ratni zločinac, odraz je dela njihove države u ogledalu

Dragan Vujičić

22. 09. 2021. u 13:00

PREDRATNI besposličar i iz petog puta osuđeni ratni zločinac Mihajlo Hrastov u rodnom Karlovcu dobio je - mural.

МУРАЛ: Михајло Храстов, осуђени ратни злочинац, одраз је дела њихове државе у огледалу

Novosti

Ta osoba koja je 21. septembra 1991, na Koranskom mostu iz automatske puške streljala 13, a preklala dvojicu razoružanih rezervista tadašnje Jugoslovenske narodne armije, novi je hrvatski "ratni svetitelj", a most gde su se on i njegove kolege iz Specijalne hrvatske postrojbe "vazdigli" u podvigu, uskoro će se zvati Grom - da se "junaštvo karlovačkih specijalaca" ne zaboravi.

Kompletnu svetkovinu oko slavljenja zločina i zločinca finansiraju hrvatski branitelji, a pominje se da su kesu odrešili i navijači!

Rat je velika nesreća. Svaki je manje-više pun zločina. Kako je objašnjavao Švajcarac Arčibald Rajs, osnivač kriminalističke nauke, u svakom narodu otprilike podjednak je procenat (promil) ljudskog gada koji ratne prilike koristi za zadovoljenje lične patologije.

Takvih je u poslednjem ratu bilo i među Srbima, ali nikome nije padalo na pamet da srpske zidove oslikava protretima recimo Dražena Erdemovića, "Paucima" i sličnim. Takav film u Srbiji, Bogu hvala, nije gledan.

U Hrvatskoj opet, njihov predsednik Zoran Milanović nedavno reče, da se neće gledati ni film da 14 hrvatskih visokih oficira odgovaraju u sudovima Bosne i Hercegovine za zločine nad hiljadama Srba počinjenih 1995. godine u Glamoču, Grahovu, Mrkonjić Gradu...

I kada Hrvati već neće da gledaju "film pravde", neka gledaju mural u Karlovcu. Mihajlo Hrastov je odraz dela njihove države u ogledalu. Ali, to je već tema kojom bi trebalo da se pozabave psihijatri i psiholozi. Jer, kriminalistička nauka, nema sumnje, iz ovih slučajeva već je dobila dobru građu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!