ŠAMPION NEČOVEŠTVA: Jadranka Kosor je na godišnjicu “Oluje” prevazišla sve druge licemere

MILAN BABOVIĆ

07. 08. 2021. u 10:11

Da je stasavala u doba NDH, bivša premijerka Hrvatske verovatno bi bila oštra konkurencija Nadi Esperanci Šakić u Staroj Gradišci

ШАМПИОН НЕЧОВЕШТВА: Јадранка Косор је на годишњицу “Олује” превазишла све  друге лицемере

Novosti

NI karikaturalna replika Firera u liku Marka Skeje sa prepoznatljivim hitlerovskim brčićima, ni crnokošuljaši koji kliču "za dom spremni", ni tekvondo balavica, nekoć najedena i napijena u beogradskom stanu Milice Mandić, koja egzaltirano podiže šahovnicu u čast ubistava naroda svoje domaćice, ni Andrej Plenković, koji vapi za pomirenjem tako što govori da je progon Srba temelj savremene hrvatske države, ni opskurna Nataša Kandić, kojoj smeta pomen u Busijama...

Niko od njih. Šampion nečoveštva, pokvarenjaštva, nemorala i lecemerja je - Jadranka Kosor. Bivša premijerka Hrvatske, u osvit obljetnice "Oluje", prepirući se sa "tviterašima" napisala je, između ostalog i ovo:

- Laž je da smo protjerali. A da slavimo, slavimo!

Ovo izgovara žena koja se uselila u stan isteranih maloletnih sinova Dobrivoja Dropca, pokojnog pukovnika Jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva i nosioca Partizanske spomenice 1941, od kojih se jedan u međuvremenu ubio. Pošto je devedesetih na ulici ostavila dva dečaka koji su vrlo brzo ostali i bez majke, Kosorova je za 30.000 maraka otkupila njihov dom - po ceni, koja je prema pisanju "Feral tribjuna" iz 2005, za 120.000 nemačkih novčanica bila niža od tržišne.

Da je stasavala u doba NDH, ova besramnica muške fizure, koja nevino na svom profilu deli recepte za "pohani patlidžan" i "mahune sa mrvicama i vrhnjem" verovatno bi bila oštra konkurencija Nadi Esperanci Šakić u Staroj Gradišci.

Veliki Jovan Dučić je davno zapisao:

- Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ne zato što se ničega ne boje, nego zato što se ničega ne stide.

I čini se da ova njegova mudrost nikome bolje ne pristaje do junakinji ove naše poučne crtice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori