KONVENCIJE SOCIJALISTA U KLADOVU I NEGOTINU: Ivica Dačić potpisao peticiju o vraćanju Fonda rente

S. M. J.

27. 03. 2022. u 22:06

LIDER socijalista Ivica Dačić, nosilac liste “Ivica Dačić – premijer Srbije” koju čine Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije prisustvovao je danas konvencijama u Negotinu i Kladovu.

KОНВЕНЦИЈЕ СОЦИЈАЛИСТА У KЛАДОВУ И НЕГОТИНУ: Ивица Дачић потписао петицију о враћању Фонда ренте

Foto: S.M.Jovanović

Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije ponovio je danas u Negotinu i Kladovu da bi za Srbiju i njenu političku stabilnost, za očuvanje mira, razvoja i zaštite državnih i nacionalnih interesa u narednom periodu bilo najbolje da nakon izbora on bude premijer, a Aleksandar Vučić predsednik.

-Politika socijalista se temelji na dva jaka stuba. Jedan je taj patriotski, za zaštitu naših nacionalnih i državnih interesa. Mi nikad nećemo priznati nezavisnost Kosova. Mi nećemo u NATO. Smatramo da su oni koji su bombardovali Srbiju ratni zločinci. Podržavamo princip teritorijalnog integriteta,  i smatram da je loše što Ukrajina i Rusija ratuju, ali očigledno je da postoji politika dvostrukih standarda. Zapadne zemlje koje su nama narušile teritorijalni integritet, sada vrše pritisak da mi uvedemo sankcije Rusiji, a pritom ostaju pri nezavisnosti Kosova i guraju ih u međunarodne organizacije gde je Rusija glavna brana da Kosovo uđe u Ujedinjene nacije. To je protiv naših nacionalnih interesa - naglasio je Dačić.

Foto: D. Popović

Dačić potpisuje peticiju o vraćanju Fonda rente

On je danas u Kladovu, u kojem se 3. aprila pored predsedničkih i parlamentarnih održavaju i lokalni izbori potpisao Peticiju za vraćanje Fonda rente i za bolji status “Đerdap usluga” u okviru Elektroprivrede Srbije koju je pokrenuo Radovan Arežina, predsednik kladovskih socijalista i kandidat za narodnog poslanika.

Fond rente, odnosno posebna naknada za korišćenje dobara od posebnog interesa, koja je pripadala opštinama u Kladovu i Negotinu, a koja se izdvajala iz cene proizvedenih kilovat sati na generatoru u svim hidroelektranama, ukinut je 2006. 

- Iz ovih sredstava su opštine na plavnom području rešavale probleme nastale plavljenjem, odnošenje zemljišta, obrušavanjem, propadanjem puteva, potapanje i druge komunalne probleme.  Zbog čestih promena nivoa voda u akumulaciji izazvanih režimom eksploatacije vodenih potencijala za proizvodnju hidroelektrične energije u elektranama štete su svake godine sve veće. Kako je novac iz ovog fonda korišćen za značajne infrastrukturne projekte, zalažemo se za vraćanje Fonda, ali se zalažemo i da se reguliše status “Đerdap usluge” AD Kladovo u okviru EPS-a po zakonskim regulativana Republike Srbije – rekao je Radovan Arežina, kandidat socijalista za predsednika opštine Kladovo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)