LOKALNI IZBORI U KNJAŽEVCU: Do sada potvrđeno pet izbornih lista

S. M. J.

04. 03. 2022. u 11:58

IZBORNA komisija opštine Knjaževac u susret vanrednim lokalnim izborima u ovoj opštini koji će biti održani 3. aprila proglasila je do sada izborne liste pet stranaka i koalicija.

ЛОKАЛНИ ИЗБОРИ У KЊАЖЕВЦУ: До сада потврђено пет изборних листа

Foto: S.M.Jovanović

Pod rednim brojem jedan na glasačkom listiću na lokalnim izborima za odbornike u Skupštini opštine Knjaževac 3. aprila je izborna lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke. Listu sa 40 kandidata za odbornike predvodi Milan Đokić, dosadašnji predsednik opštine Knjaževac i predsednik Privremenog organa. Na listi knjaževačkih naprednjaka je i Branislav Josifović, inženjer menadžmenta, doskorašnji zamenik predsednika opštine Knjaževac, sada član Privremenog organa, koji se kao kandidat za narodnog poslanika našao na 131. poziciji izborne liste koalicije Srpske napredne stranke.

Pod rednim brojem dva proglašena je izborna lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” knjaževačkih socijalista koja je nešto veća od dvotrećinske i ima 29 kandidata za odbornike, od 40 koliko ih broji lokalni parlament. Prvi na ovoj listi je Darko Živković, diplomirani menadžer, dugogodišnji odbornik socijalista u lokalnom parlamentu i predsednik Opštinskog odbora SPS.

Izborna komisija je proglasila kao treću  izbornu listu "dr Miloš Jovanović - Nada za Knjaževac - Srpska koalicija Nada - Nacionalno demokratska alternativa - Demokratska stranka Srbije (DSS) - Za Kraljevinu Srbije (monarhisti) Vojislav Mihailović", koju predvodi Zorana Živanović, član Privremenog organa opštine Knjaževac i kandidat za narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

Proglašena je i izborna lista "Ujedinjeni za pobedu Knjaževca", koju čine Narodna stranka, Demokratska stranka i Stranka slobode i pravde sa 40 kandidata za odbornike. Prvi na listi je Marko Ignjatović, dipl. inženjer građevinarstva, kandidat Narodne stranke, a drugi Dalibor Stanojević, predsednik knjaževačkih demokrata i kandidat za narodnog poslanika na listi "Ujedinjeni za pobedu Srbije – Marinika Tepić".

Izborna komisija je proglasila kao petu listu “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” sa 22 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu. Prvi na listi je privatni preduzetnik Srđan Radivojević, drugi  Aleksandar Božinović, diplomirani menadžer, takođe iz Knjaževca, dok je treća Marija Vlatković, obućar iz Gornje Kamenice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili