DOĆI ĆE ON U KAFANU DA NAM SVE ISPRIČA: Selo kod Sečnja bruji o smrti starice, njen 16 godina mlađi suprug pušten kući i - nigde ga nema

B. GRUJIĆ

23. 01. 2021. u 20:28

MADA zvaničnih potvrda nema, po selu Boka, kod Sečnja, bruji da je Andraš Ž., nakon psihijatrijskog posmatranja u zrenjaninskoj bolnici i obdukcijskog nalaza, kojim je potvrđeno da nema osnova za sumnju o ubistvu, pušten kući i da se vratio u rodno selo.

ДОЋИ ЋЕ ОН У КАФАНУ ДА НАМ СВЕ ИСПРИЧА: Село код Сечња бруји о смрти старице, њен 16 година млађи супруг пуштен кући и - нигде га нема

Foto: B.Grujić

- Jutros sam to čuo u seoskoj kafani, gde se inače sve zna. Niko od nas ga nije video, ali priča se i to je verovatno tako - kaže meštanin Boke, ističući da i sam Bandi, kako Andraša svi u selu zovu, često u toj kafani.

- Verovatno će se pojaviti, pa ćemo čuti njegovu priču - uglas ističu poznanici iz kafane u centru selu.

Komšije iz Vašarske ulice, potvrđuju da je kuća u kojoj je živeo sa pokojnom Eržebet, još uvek prazna i zaključana, ne isključujući mogućnost da se Andraš, sklonio kod nekog od brojne rodbine u selu.

- Nezvanično sam saznao da je obdukcijski nalaz potvrdio da na telu pokojne, osamdesettrogodišnje Eržebet Ž, nije bilo tragova nasilja i ubistva i da je po svemu sudeći, smrt nastupila od posledica pada i udaranja glavom o pod - priča komšija iz obližnje kuće.

NEMA ZVANIČNE POTVRDE O NALAZU OBDUKCIJE

Obdukcioni nalaz za sada nije dostupan javnosti, a Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu, koje je preuzelo slučaj, se nije oglašavalo.

On se pita kako je njeno telo pronađeno na krevetu i da li se nesrećna Eržebet, dok je njen suprug dozivao pomoć, sama nekako dovukla do postelje u kojoj je nekoliko trenutaka kasnije, izdahnula.

Njen šesnaest godina mlađi suprug, Andraš Ž, zvani Bandi, prema tvrdnjama prvog komšije Zlatka M. u momentu kada ga je pozvao u pomoć, nije tačno znao gde se Eržebet nalazi.

Foto: B.Grujić

Komšija Zlatko M.

- Bio je usplahiren, rukama je nervozno pokušavao da ispravi metalni naslon stolice, vikao je hajde da pomognemo Bežiki, kako je zvao svoju suprugu - kaže komšija, koji je o misterioznom slučaju obavestio policiju u Sečnju.

- Telo starice sam ugledao na krevetu u trećoj sobi u dvorišnom delu kuće, ležala je bespomično, a na jastuku pored njene glave, bilo je krvi, ali nisam primetio tragove nasilja - priseća se Zlatko M. uz napomenu da ni sam u tom trenu nije razmišljao o zločinu i eventualnom ubistvu, samo je želeo da pomogne komšiji.

PRIČE O GRESIMA IZ PROŠLIH DANA

BEZ obzira što neće biti krivično gonjen, za Andraša ostaju priče da je pre mnogo godina, u nekoliko slučajeva bio nasilan prema ženama sa kojima je bio blizak, mučenju i iživljavanju mad njima, ali bez smrtnog ishoda.

Andraš je nepovezano pričao, navodno je išao do prodavnice da kupi pivo i onda se sve to dogodilo, starica je pala i zadobila povrede glave, od kojih je kasnije preminula.

Tačno je da je Eržebet bila prilično posesivna i često se svađala sa svojim mlađim suprugom, branila mu da u njihovoj kući viđa svoje ćerke, kao i da ide u kafanu, čak i do prodavnice ili trafike, da kupi cigarete, ali motiv eventualnog ubistva, niko nije naslućivao.

Foto: B.Grujić

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade