NE ZNA SE MOTIV, NI KO JE CILJAN: Kod Malog Zvornika uhapšena dvojica zbog pucnjave na slavlju u selu Radalju, niko ne poznaje nezvanog gosta

V. MITRIĆ

26. 10. 2020. u 20:21

POLICIJA iz Malog Zvornika uhapsila je u ponedeljak dvojicu muškaraca, jer se dovode u vezu sa pucnjavom koja se u noći između subote i nedelje dogodila u selu Radalju, kada je zasad nepoznata osoba otvorila vatru iz automatske puške i ranila Veljka A. (31) iz Radaljske Banje.

НЕ ЗНА СЕ МОТИВ, НИ КО ЈЕ ЦИЉАН: Код Малог Зворника ухапшена двојица због пуцњаве на слављу у селу Радаљу, нико не познаје незваног госта

Kuća ispred koje je pucano na goste / Foto V. M.

Pucnjava se dogodila ispred kuće domaćina M. L., koji je pravio veselje povodom punoletstva sina B. L.

Dvojica privedenih u utorak će biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu, gde će postupajući tužilac odlučiti da li će, od Višeg suda u tom gradu, da zatraži određivanja pritvora za njih.

Povređeni Veljko A. je zadobio prostrelnu ranu natkolenice. On je odmah operisan, oporavlja se i po rečima Dragane Mitrović, portparolke Opšte bolnice u Loznici, nije životno ugrožen. U međuvremenu, kako se naknadno saznalo, u vreme divljanja nezvanog gosta automatskom puškom, povređen je još jedan gost. On je sedeo na visokoj betonskoj podzidi, sa koje je, od straha, pao i polomio nogu. I ovaj meštanin Radalja, posle zbrinjavanja, uspešno se oporavlja.

U kući domaćina M. L. i dalje su u šoku, ali ništa manje zabrinuti, jer niko ne zna šta bi mogao da bude motiv dolaska neznanog gosta na proslavu punoletstva B. L. i ispaljivanja rafala u pravcu gostiju.

- Motiv se ne može ni naslutiti - priča nam rođak domaćina slavlja. - Ne mogu da shvatim da je neko došao samo da bi pokvario veselje, a sreća je da je u tom trenutku bilo samo malo gostiju i muzičara. Povređeni momak je miran, tih i povučen, pa je je teško poverovati da bi on nekome bio meta. Šta je u pitanju, zna samo onaj koji je pucao.

U međuvremenu, meštani su čuli da se neznani i nepozvani gost dovezao belim kolima, kojima se odvezao posle ispaljenog rafala. Niko, međutim, nije zapamtio registarski broj, niti marku vozila.

- Zabrinuti smo jer je mogao da se dogodi masakr - pričaju komšije.

Kada bude uhvaćen, pucač će odgovarati za pokušaj teškog ubistva.

VIĐAN U SELU TREŠNjICA

JEDAN od mladića, koji se zatekao na slavlju u vreme pucnjave, tvrdi da je čoveka sa puškom viđao u selu Trešnjica, kod Malog Zvornika. Ne zna, veli, njegovo ime, ali, kad bi ga ponovo video, sigurno bi ga prepoznao.

Ne zna se i dalje koliko je metaka ispaljeno, a većina svedoka smatra da nije ispucan ceo šaržer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)