PRESUDA NAS PO DRUGI PUT UBILA: Ispovest oca nastradalog Nikole nakon određivanja kazne Fejzoviću koji je izazvao udes

V. ILIĆ

13. 10. 2020. u 15:33

ESAD Fejzović (41) iz Tutina osuđen je pred Osnovnim sudom u Čačku na tri godine i dva meseca zatvora, i to dve godine za izazivanje opšte opasnosti u saobraćaju, osam meseci, jer je bežao od policije i šest meseci pošto nije pružio pomoć povređenom licu u saobraćajnoj nesreći.

ПРЕСУДА НАС ПО ДРУГИ ПУТ УБИЛА: Исповест оца настрадалог Николе након одређивања казне Фејзовићу који је изазвао удес

Foto: V.I.

On je, da podsetimo, u maju ove godine autom usmrtio Nikolu Đorđevića (28) iz Bresnice kod Čačka, kada je na Ibarskoj magistrali u Preljini, iz suprotnog pravca naleteo na Nikolina kola, pritom bežeći od policije, jer je u autu prevozio nekoliko bokseva cigareta bez akcize.

Presuda je pročitana pred članovima Nikoline porodice – majkom Svetlanom, ocem Miladinom, sestrom Nevenom. Oni su doživeli šok kada je sudijinica Dragana Radović izrekla kaznu za Esada (presuda je nakon objedinjavanja još i skraćena za dva meseca). U tom trenutku su, vele, po drugi put umrli za Nikolom.

Foto: V.I.

- Zar toliko vredi život moga sina od 28 godina – pita se ogorčen otac Miladin. - Zar dve godine da robija što mi je ubio dete, što mi je zatro kuću i pokolenje? Više Đorđevića iz ove kuće neće biti... Pa ko će mom ocu, dedi, pradedi sveću sutra zapaliti? Hoće li taj iz Tutina da dođe? Moj sin sigurno neće. Kada sam čuo presudu poželeo sam da me nema, da se zemlja otvori i da propadnem. Ionako, od kako Nikole nema, i ne živim. Lakše bi mi bilo da me je neko ubio. Ne živi mi se više ovde...

NUDILI NOVAC

MILADIN dodaje i da je pre suđenja dobijao telefonske pozive od muškarca koji se predstavljao kao Fejzovićev brat nudivši mu novac da odustane od bilo kakvog terećenja. Potom je, kaže, zvala i njegova supruga, bar se tako predstavljala.

- Muškarac koji je zvao stalno mi je pričao da sve možemo da regulišemo, ja nisam hteo to da slušam. Posle više poziva, na kraju mi je taj čovek rekao: “Ako ti nećeš da uzmeš pare, ima ko hoće”. Sumnjivo mi je i kako se dok je bio u pritvoru Esad razveo i tako postao samohrani otac dvoje maloletne dece... Da li je to bila olakšavajuća okolnost... I pitam se zašto mu je skraćena kazna na ukupno tri godine, da li je to zbog toga što je to maksimalna kazna na koju može da dobije skraćenje na polovinu?

Miladin dodaje da je ceo slučaj vođen traljavo, da je bilo puno nejasnoća tokom suđenja, posebno tokom veštačenja oko brzine kretanja kojom je išao Fejzović, te da je i postupanje policije, koja je obavila uviđaj posle nesreće, bilo “pomalo čudno”.

Meni do današnjeg dana niko nije javio da mi je sin poginuo, stvari u kojima je bio nikada nisam dobio. Veštak je izračunao da se taj kretao brzinom od 90 kilometara na čas, a utvrdio je i da je policija za njim jurila 114 kilometara na sat. Pitao sam lepo kako je moguće onda da su ga jurili punih sedam kilometara – kazao nam je Miladin. - Nismo angažovali advokata, jer sam verovao da će pravda biti zadovoljena... Ne znam šta ću dalje, i da li ću se žaliti na ovu sramnu presudu. Jer, šta ja imam od toga, to mi sina neće vratiti... Razumeo bih da je nekome pukla guma u vožnji, pa da je onda napravio nesreću i da je Nikola stradao... Ovako, ne mogu... ne mogu da razumem te dve godine zatvora za ubistvo mog sina... Posle 40 dana od smrti tek sam smogao hrabrosti da pogledam snimak nesreće, bilo mi je posle toga lakše. Jer, video sam da se Nikola nije mučio, na mestu je ostao mrtav, a ja sam zamišljao da je umirao od bolova, da je kukao i da je dozivao pomoć...

Majka Svetlana je od Nikoline pogibije, priča Miladin, ni mrtva ni živa. Ne može ni dalje da se pomiri da njega više nema.

Mučila se jadnica punih pet godina da ga dobije, imala je četiri spontana pre njega. Jedva ga je rodila, a tako joj ga uzeše... Njen brat se udavio kada je imao 19 godina. Sada kada ode na groblje ona u onoj slici na spomeniku vidi i sina i brata... Mučenica pusta... Više se niko od nas ne smeje, a nekada smo bili vedri ljudi. Ćerka je danas otišla da brani master rad... ne znam ni ona kako će to uspeti kada smo doživeli ponovno ubijanje. Ne spavamo, tugujemo, plačemo... Takvi su naši dani – rekao nam je Miladin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)